Noorse supermarkten zagen AGF-verkooppiek: grootste stijging in tomaat

Bij Norgesgruppen, van supermarktketens als Kiwi, Meny en Joker, is de verkoop van in Noorwegen geteelde groenten en fruit deze zomer met 11 procent gestegen.

Pål Westby, leider van de afdeling groenten en fruit bij Norgesgruppen: “April en mei waren heel onzeker voor telers, die bezorgd waren of ze in de zomer wel genoeg konden verkopen. Ik deelde die bezorgdheid niet en we hebben ze dan ook gerustgesteld. We hebben beloofd terughoudend te zijn met importproducten en dat hebben we het hele seizoen volgehouden. De verkoop van groenten is heel goed gegaan. We hadden zelfs een tekort aan bloemkool en broccoli. Ook waren er niet genoeg aardbeien, maar dat kwam door een minder aardbeienseizoen en niet per se door covid-19.”

Westby is dan ook van mening dat de focus op in Noorwegen geteelde producten niet eenmalig moet zijn. Die mening wordt gedeeld door consumenten, zo blijkt uit een onderzoek dat Norgesgruppen heeft gehouden: consumenten letten meer op de herkomst van producten. Westby: “We werken samen met Gartnerhallen en Bama om ook op de langere termijn meer Noorse groenten en fruit te verkopen. Dat gaat niet zomaar, we willen graag meer telen, maar daar moet dan ook vraag naar zijn vanuit de consument. Daar zien we nu een stijging, consumenten zeggen in de toekomst meer Noorse groenten en fruit te willen eten.”

De verkoop van Noorse tomaten is deze zomer het meest gestegen.

Bron: nationen.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven