Seizoen van verse zomerknoflook is voorbij

Afzet Chinese knoflook uit de koelopslag verloopt soepel

De zomeroogst van Chinese knoflook is alweer voorbij. Het seizoen duurde niet zo lang als in voorgaande jaren. Terugkijkend op dit seizoen zijn de exportvoorwaarden echter goed te noemen. De prijs schommelde, maar het totale volume is groter dan vorig jaar. De buitenlandse bestellingen blijven onafgebroken doorgaan en de vraag op de markt overtreft het aanbod op de markt.

Overzeese handelaars lossen een vrachtwagen met Chinese knoflook

"Het aanbod van verse zomerknoflook is voorbij en de aanvoer van knoflook uit de gekoelde opslag groeit. Er zijn nog steeds veel handelaren die niet in staat waren om voldoende voorraad te kopen. Het aanbod van knoflook uit de koelopslag voldoet gelukkig aan deze vraag," zegt Annie Chen, salesmanager bij Jining Fenduni Foodstuff Co, de grootste producent van knoflook in China.

"Het volume van de opgeslagen knoflook is nog steeds vrij groot. De prijs van knoflook in gekoelde vorm is relatief laag. Veel overzeese handelaren vinden Chinese knoflook uit de koelopslag een uitstekend product, omdat het aanbod stabiel is en de kwaliteit van het product goed. Ook vinden ze de huidige prijs redelijk. Daarom verloopt de markt soepel."

"Ik denk dat de afzetvoorwaarden de komende weken uitstekend zullen blijven. Er is geen verschil in productkwaliteit tussen verse zomerknoflook en knoflook uit de koelopslag. De knoflook wordt alleen opgeslagen om te voorkomen dat de knoflook gaat kiemen. Wanneer de zomerknoflook de markt verlaat, komt de knoflook uit de gekoelde opslag daarvoor in de plaats."

Jining Fenduni Foodstuff is gevestigd in Jinxiang, Shandong, de zogenaamde ‘thuisbasis van de Chinese knoflook’. Het bedrijf verwerkt en exporteert tuinbouwproducten zoals knoflook, gember, aardappelen en wortelen. Jining Fenduni Foodstuff exporteert over het algemeen naar Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

Voor meer informatie:
Annie Chen
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5
WhatsApp: + 86 186 7871 0377
WeChat: + 86 186 7871 0377
Viber: + 86 186 7871 0377
annie@china-garlic.com
www.garlics.com
www.china-garlic.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven