Groothandelsmarkt Karlsruhe ontwikkelt zich voor de toekomst

Eerste spa de grond in voor 'CarlsCube'

De sloopwerkzaamheden zijn beëindigd, noodzakelijke leidingen verlegd: afgelopen week ging de nieuwbouw van het kantoorgebouw 'CarlsCube' op de groothandelsmarkt Karlsruhe in de realiseringsfase – de eerste spadesteek werd gezet.

"Een spadesteek met symbolische waarde op deze standplaats“, benadrukte Gabriele Luczak-Schwarz, economisch burgemeester van Karlsruhe: "De nieuwbouw van het traditierijke familiebedrijf luidt in zekere zin een nieuw tijdperk in op het groothandelsterrein.“ Want 'Dreßler Bau' zal hier ook de vestiging uit Rastatt naartoe verplaatsen. Bij een groothandelsanalyse werd onder andere vastgesteld dat er meer service en een breder productpalet op de standplaats moet komen. Een eerst stap wordt nu tegenover 'XXXL Mann Mobilia' op circa 3.000 vierkante meter gerealiseerd. Verdere stappen zullen snel volgen.


Handelaren op de groothandelsmarkt Karlsruhe tijdens een bezoek van FreshPlaza in de herfst van 2018.

Met innovaties en investeringen wordt hierbij door het bedrijf een signaal afgegeven bij het nieuwe kantoor- en dienstverleningsgebouw. Het gebouw wordt zeker een blikvanger: zeven verdiepingen met in totaal circa 8.500 vierkante meter oppervlak, hoeken die wat op torens lijken, een unieke voorgevel, aantrekkelijke kleurconcepten en dakbegroeiing, zo deelt architect Bastian Wieland van 'Archis Architekten' mee. Daarnaast komt er een grondsysteem voor verwarming, koeling en beluchting, evenals meer afstand in de ruimtes, "bijzonder belangrijk in deze dagen - en we plannen bovendien een flexibele vormgeving", aldus Bastian.

Circa de helft van het verhuurbare oppervlak is al weg, vertelt Martin Scheibner, leider van de 'Dreßler Bau'-vestiging in Rastatt, tevreden: "De verhuizing is voor ons een logische stap, veel van onze medewerkers komen namelijk van de KIT en andere Hogescholen in Karlsruhe – en we werken ook nauw met deze Hogescholen samen.“

De ruwbouw zal in het voorjaar van 2021 klaar zijn. In 2022 zou het gebouw in gebruik kunnen worden genomen.

Bron: Wochenblatt Reporter

Voor meer informatie:
https://www.karlsruhe.de/b3/maerkte/grossmarkt.de  
www.dressler-bau.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven