Nieuwe rassen en kalibers van 1,5 tot 4 kg

BASF vervolledigt assortiment Piel de Sapo-meloenen

Omdat niet alle markten hetzelfde zijn, is het wenselijk dat ook niet alle meloenen dat zijn. Precies daarom breidt Nunhems, het AGF-merk van BASF, zijn assortiment Piel de Sapo-meloenen verder uit met nieuwe rassen om de markt verschillende kalibers te kunnen aanbieden.

José Ramón Naranjo, sales specialist bij BASF Vegetable Seeds, bevestigt dat het bedrijf erin geslaagd is om in alle maatbehoeften van de verschillende markten te voorzien. BASF beschikt nu over een reeks meloenen van 1,5 tot 4 kilo. Zo werden dit seizoen voor het eerst Envero F1 en NUN 68638 F1 in de Spaanse streek La Mancha geplant, twee rassen die geoogst worden in augustus en interessant zijn door hun kaliber, stevigheid van het vruchtvlees en uiterlijk.

“Envero F1 is een meloen van ongeveer 3-4 kilo, halfhard vruchtvlees en goudkleurige schil. De meloen NUN 68638 F1 is iets kleiner, weegt tussen de 3-3,5 kilo, heeft vast vruchtvlees en een iets traditioneler uiterlijk, met een donkerdere en ruwere schil", zo preciseert Naranjo.

In beide gevallen valt het goed in de markt liggende kaliber op. De meloenen kunnen zowel op hun geheel als in helften verkocht worden aan de consument.

Met deze rassen vervolledigt BASF het afzetvenster van de meloenen van La Mancha, waar het al beschikt over Toledano F1 voor de vroege en late aanplanten.

Kukino
Kukino, het exportassortiment van Piel de Sapo-meloenen van BASF, omvat twee rassen, namelijk Kumara F1* en Kudoru F1*, waarmee de veredelaar de volledige teeltcyclus in Spanje van juni tot september bestrijkt. Met Kukino brengt BASF meloenen van tussen de 1,5 en 2,2 kilo op de markt die door hun kaliber ideaal zijn voor de export, maar die door hun smaak ook uiterst geschikt zijn voor de Spaanse markt.

BASF levert een grote bijdrage aan de promotie van de Piel de Sapo in het buitenland, terwijl die meloen tot nu vooral in Spanje heel populair was. "Niet alleen de export van Piel de Sapo van bedrijven die reeds actief zijn op buitenlandse markten neemt toe, maar ook afzetbedrijven die zich traditioneel op de Spaanse markt richten, beginnen nu meer en meer Piel de Sapo-meloenen naar het buitenland te zenden", legt Naranjo uit.

* Voorlopige handelsvergunning toegekend, de aanvraag voor opname in de gemeenschappelijke rassenlijst voor landbouwgewassen van de EU is in behandeling.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven