Oogst Turkse Santa Maria peren 40 tot 50% hoger

Het Gursu district in Bursa, een stad in het noordwesten van Turkije, is verantwoordelijk voor bijna de helft van de perenproductie in het land. De oogst begon eind juli en gaat nog steeds door. De perenvariëteit Santa Maria is bekend om zijn smaak en lange houdbaarheid. De telers verwachten dat de opbrengst met 40 tot 50% zal stijgen ten opzichte van vorig jaar.

"Dit zijn de laatste dagen van de oogst. De peren zijn gerijpt en we hebben weinig tijd meer over. We moeten de oogst binnen een week afronden," zegt Ali Ozcan, de onderdirecteur van de Landbouwkamer van Gursu. "We zijn tevreden met de opbrengst. Er zijn geen ziekten. Alleen in sommige dorpen waren er door de vorst wat roestproblemen, maar nu ziet het fruit er goed uit."

Ozcan verklaarde dat de prijzen van peren variëren van 3,5 tot 4 Turkse lira (0,40 tot 0,46 euro) per kilo en dat de export tegenwoordig vooral naar Rusland en Oekraïne gaat. "We hebben onze exportdoelstellingen bereikt. Momenteel exporteren we 400 tot 500 ton naar Rusland. We streven er ook naar om naar Irak te exporteren. We blijven onderhandelen met kopers in dit land."

Bron: AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven