Inschrijving geopend voor deelname schoolfruit programma Nederland

Van 31 augustus tot en met 11 september 2020 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Alle basisscholen, speciaal basisonderwijs-scholen en voortgezet speciaal onderwijs-scholen krijgen de kans zich in te schrijven gedurende deze twee weken. Er kunnen circa 3000 scholen deelnemen. De leveringen lopen van 9 november 2020 t/m de week van 12 april 2021. 

In het programma zijn 3 porties groenten en fruit opgenomen voor alle leerlingen. Er worden voor dit programma straks 8 leveranciers aangemerkt om het groenten en fruit te leveren aan tenminste 300 scholen. Als leverancier moet je daarbij wel aan de regels voldoen.

Het schoolfruit moet wel voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet het klasse 1 zijn, vers en onbewerkt, geschikt zijn voor directe consumptie, geen toegevoegde suiker, kunstmatige zoetstoffen, vet of zout; bestaan uit minimaal 20% groenten per schooljaar; bestaan uit maximaal 20% hetzelfde product per schooljaar; een minimaal gewicht van 70 gram per portie bij een minimaal gewicht van 300 gram per week. 

Bron: euschoolfruit.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven