Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: omzetstijging van 12% voor Euro Pool System

Euro Pool System Spain, het bedrijf uit Alicante dat herbruikbare kratten levert aan de voedseldistributiesector, is er in 2019 opnieuw in geslaagd zijn omzet te verhogen. Door de toename met meer dan 12% bereikte de omzet van het bedrijf bijna €200 mln.

Volgens de jaarrekeningen ingediend bij het Handelsregister van Alicante, boekte de Spaanse dochteronderneming van de gelijknamige Nederlandse groep een omzet van €198,5 mln. in 2019 tegenover €175,7 mln. in 2018. De omzetstijging werd ook vertaald naar een uitbreiding van de stock, zodat het bedrijfsresultaat (€4,6 mln.) in de lijn lag van het voorgaande jaar.

Het goede jaar van Euro Pool System Spain, dat geleid wordt door Bartolomé Saro, weerspiegelt zich ook in de jaarresultaten, met een nettowinst van €3,54 mln., wat 10% meer is dan in 2018 (€3,22 mln.). Het financiële resultaat had nauwelijks invloed op het gedrag van de onderneming aangezien er alleen schulden waren aangegaan bij de andere bedrijven van de groep.

Het uitbreken van de pandemie heeft, net zoals bij alle andere bedrijven, voor een zekere mate van onzekerheid gezorgd voor het lopende jaar, ook al bevindt het bedrijf zich met zijn dienstverlening aan de voedseldistributiesector in rustiger vaarwater dan vele andere ondernemingen. De supermarkten hebben het tijdens de lockdown immers heel goed gedaan aangezien ze instonden voor de toevoer van basisproducten. In het verslag bij de jaarrekeningen maakt men gewag van een normale bedrijfsactiviteit in de eerste maanden van het jaar dankzij het type klanten waaraan diensten worden verleend.

De firma uit Alicante maakt deel uit van de groep Euro Pool System International BV, die sinds 2014 wordt geleid door Gerjo Scheringa en gevestigd is in Nederland. Het werkt volgens de in de meeste Europese landen van kracht zijnde normen en zet zijn productie af in verschillende landen van de EU. De Spaanse dochteronderneming is actief op de Spaanse markt, maar ook in Portugal en Italië.

Bron: alicanteplaza.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven