"Nieuwe druivenrassen vertegenwoordigen slechts 38% van de Peruaanse oogst"

Hoewel de druivenoogst in het noorden van Peru al is begonnen, laat de oogst voor de zuid/centrale zone nog ruim twee maanden op zich wachten. "De druivengaarden van Vanguard Peru bevinden zich in het Villacuri/Ica-gebied, dat traditioneel in november begint met de oogst," zegt Dirk Winkelmann, business development manager bij Vanguard. Hij verwacht de eerste groene pitloze druivenpercelen te kunnen oogsten tussen de tweede en derde week van november en de laatste groene percelen in de laatste weken van maart.

"Wij bestrijken vrijwel het hele marktvenster van eind december tot april met een interessante selectie van alle nieuwe, kwalitatief hoogwaardige variëteiten." De productie van Vanguard zal perfect aansluiten op het einde van de oogst in het noorden van Peru en zal doorgaan tot het begin van de Mexicaanse oogst.

1.000 hectare
Het Peruaanse druivenseizoen ziet er veelbelovend uit en de totale oogst zal naar verwachting tussen de 53 en 55 miljoen kartons bedragen, waarvan Red Globe nog steeds de grootste geproduceerde variëteit is, met een prognose van 18 miljoen kartons voor het volgende seizoen. De opbrengst van de groene en rode pitloze variëteiten is ongeveer gelijk, met respectievelijk 16 en 17 miljoen kartons. De zwarte pitloze variëteiten zouden ongeveer 2,5 miljoen kartons moeten opbrengen.

"De groeiomstandigheden zijn tot nu toe ideaal geweest en de wijnstokken zijn gezond met een uitstekende kiemkracht," zegt Winkelmann. "Al onze ongeveer 1.000 hectare druiven, met uitzondering van een nieuw perceel van 50 hectare en nog een ander perceel van 40 hectare met nieuwe aanplant, zullen in volle productie zijn."

100% gepatenteerde pitloze variëteiten
"Wij verschillen sterk van de meeste telers en verwerkers in het Ica-gebied, aangezien 100 procent van onze productie bestaat uit gepatenteerde pitloze druivenrassen, die zorgvuldig zijn geselecteerd en gesnoeid om van half december tot half april op de markt te komen," vervolgt Winkelmann. Volgend seizoen zal Vanguard Peru naar verwachting de grootste teler/verpakker van gepatenteerde pitloze druivenrassen in Peru zijn en dan met name in het Ica-gebied. "Onze huidige productie wordt geschat op 3,2 miljoen kartons à 8,2 kg, waarvan we 1,5 miljoen groene en nog eens 1,5 miljoen rode en 200.000 zwarte pitloze kartons zullen oogsten.

De productie van nieuwe rassen in Peru is beperkt
De ontwikkeling van nieuwe rassen speelt een cruciale rol in het succes van Peru. Het afgelopen seizoen 2019/2020 waren nieuwe rassen slechts goed voor 38 procent van de totale Peruaanse druiventeelt. "Ons algemene doel is gericht op het telen van 100 procent nieuwe rassen die zich hebben bewezen als winnaars op het gebied van uiterlijk, eetkwaliteit en de wereldwijde vraag van de consument," aldus Winkelmann.

Het druivenassortiment van Vanguard bestaat uit groene pitloze druiven (Ivory-Sheegene 21, Sweet Globe, Sugar Crisp en Autumncrisp), rode pitloze druiven (Icon Firestar, Sweet Celebration, Jack's Salute en Allison), en zwarte pitloze druiven (Midnightbeauty, Sweet Favors en Adora). Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe rode pitloze variëteit aan de lijn toegevoegd: Candy Snaps. "De selectie van deze variëteiten en hun timing stelt ons in staat om een gestage stroom van groene en rode pitloze variëteiten te leveren gedurende het hele seizoen. Onze zwarte pitloze variëteiten zullen gericht zijn op de vroege en late seizoensmarkt."

De druiven van Vanguard Peru zullen wereldwijd worden verscheept. "Hoewel we verwachten dat een aanzienlijk deel van onze productie naar de Verenigde Staten en Canada zal gaan, hebben we ook belangrijke programma’s gepland in Azië (Korea, China, Hongkong, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Singapore, Vietnam en Thailand), Mexico en Latijns-Amerika. Ook in Europa starten we dit jaar met een klein programma als gevolg van de snelle groei van de vraag naar onze nieuwe rassen."

Voor meer informatie:
Rebecca Cumming
Vanguard International
+1 226 456 3141
rebecca@blitzme.ca
www.vanguardteam.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven