Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australische teler Favco introduceert premium mandarijnenmerk

Favco heeft het nieuwe premium mandarijnenmerk OPAL geïntroduceerd bij aanvang van het seizoen van het ras Honey Murcott, dat deze week is begonnen. Het fruit wordt direct vanuit het  teeltbedrijf in Mundubbera, in Queensland Australië, verladen naar markten over de hele wereld. 

Het merk is nieuw leven ingeblazen. Het werd 30 jaar geleden voor het eerst gebruikt en verwijst naar de herkomst en het erfgoed van het bedrijf. Dit jaar worden er Honey Murcott-mandarijnen verpakt onder het OPAL-merk maar in de toekomst zullen er meer rassen worden toegevoegd. 

"Het merk zal verkrijgbaar zijn in dozen van 9 en 18 kilo," zegt Chris Deveney, directeur bij Favco. "De doos is uitgevoerd in hoogglans en bedrukt. De Australische herkomst straalt ervan af. Daarnaast hebben we er de nieuwste technologieën in verwerkt voor onze consumenten."

Op de fruitstickers staan de bijzonderheden van het ras Honey Murcott vermeld, evenals de PLU, informatie over het merk OPAL, de kangoeroe en het Favco-logo.  

“We hebben ook nog een QR-code toegevoegd op de stickers en de dozen, die onze wereldwijde klanten kunnen scannen met hun smartphone om een filmpje over ons bedrijf Golden Mile te bekijken, zodat ze precies weten waar hun fruit vandaan komt."

Teeltseizoen

Het was een goed seizoen in Queensland en er waren geen problemen als gevolg van de droogte. 

“Sommige telers zagen hun oogst met 20% tot 50% dalen omdat zij te maken hadden met een beurtjaar. Bij ons was de daling met 15% tot 20% wat minder fors omdat we veel fruit uit jonge boomgaarden kunnen oogsten. De maten en kwaliteit van het fruit zijn overigens uitstekend."

De voornaamste markten voor Favco zijn Thailand, Vietnam, China, Indonesië, het Midden-Oosten en Taiwan.

"Bij de start van het jaar maakten we ons zorgen over het verloop van de export maar uiteindelijk beleefden we één van onze beste exportseizoenen. De wereldwijde vraag naar citrus is zeer sterk en Australië's reputatie als leverancier van 'schoon' fruit is altijd een pluspunt. Ik kan alleen iets over de citrushandel zeggen maar China en andere markten doen het erg goed. De vraag overtreft het aanbod. Alle markten lijken goed te herstellen."

 

Voor meer informatie:
Chris Deveney
Favco
Tel: +61 7 3717 1500 
Email: chrisd@favcoqld.com.au 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven