Ive Lambert, Starfruit

“Prijzen avocado’s eindelijk uit dal opgeklommen”

Tholen – Na een periode van veel aanbod en lage prijzen is de avocadomarkt in de laatste twee weken weer aan het opklimmen. “De vraag is gestegen, het aanbod nam wat af waardoor de prijs zich weer wat herstelde. Inmiddels zijn de prijzen gestabiliseerd en zitten we op een normaal niveau voor de tijd van het jaar”, vertelt Ive Lambert van Starfruit.

“Deze zomer was geen topperiode voor avocado’s en dat hebben we eigenlijk nog nooit zo gehad. In de laatste jaren was de vraag praktisch altijd hoger dan het aanbod en konden zelfs de nieuwe aanplant niet aan de groei van de markt en de vraag voldoen. Die groei in inmiddels wat afgevlakt, maar ik verwacht dat de markt voor Hass avocado’s nog altijd zal groeien, wellicht iets minder hard. Dit hebben we ook gezien bij blauwe bessen en granaatappels, ieder product heeft een plafond.”, aldus Ive.

Op dit moment is voornamelijk Peru en Zuid-Afrika op de markt, aangevuld door Colombia. Het Mexicaans seizoen is langzaam op gang aan het komen. “Ook zien we wat Keniaanse avocado’s op de markt, maar deze origine is voor Hass avocado’s niet zo geliefd. Het drogestof- en oliegehalte is niet optimaal, waardoor die typische avocadosmaak niet zo goed naar voren komt”, zegt Ive.

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
Brussel - België
+ 32-022420876
Starfruit@starfruit.be    
www.star-fruit.eu   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven