Rick van de Ven, ZON:

"Prijs ijsbergsla in de lift na moeizame maanden"

Tholen - De afzet van Hollandse ijsbergsla verliep de afgelopen maanden vrij moeizaam, maar heeft inmiddels de weg omhoog weer gevonden. "Het was niet zo dat we er niet van afkwamen, maar de prijzen lagen gewoon op een erg laag niveau. Inmiddels is het aanbod wat minder en komt er ook wat meer vraag", constateert productmanager Rick van de Ven van ZON.

"Prijzen liggen nu op een niveau rond de 4,50 - 5 euro (10 in een doos). Maar we komen van een prijsniveau rond de 2,50 euro af. "Gelukkig worden de lichtere gewichten momenteel ook goed door de klanten geaccepteerd. Het weer verandert nu en de dagen worden korter, dus de ijsbergsla groeit ook minder hard. Bovendien is iedereen weer terug van vakantie en staan er weer de nodige acties gepland, dus ik verwacht dat de prijzen nog wel iets omhoog kunnen gaan", vertelt Rick.

Naast de binnenlandse markt exporteert ZON ook de nodige ijssla. "Engeland en Scandinavië zijn voor ijssla goede afnemers. Duitsland is grotendeels zelfvoorzienend", vertelt de productmanager. Het volume ijssla is bij ZON de laatste jaren stabiel. "We hebben een grotere teler die ze met name levert voor de programma's en een kleinere teler die ze verkoopt voor de klok."

Voor meer informatie:
Rick van de Ven
ZON
T: +31 (0)77 323 96 83
rick.van.de.ven@royalzon.com
www.royalzon.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven