Douane ontdekt in een voormalige champignonkwekerij materialen om sigaretten te maken

Op vrijdag 21 augustus heeft de Douane in een voormalige champignonkwekerij in de gemeente Heumen materiaal aangetroffen om sigaretten te maken. Op 53 pallets was onder andere sigarettenpapier, filterpapier, filters, lijm en twee merken verpakkingen voor illegale sigaretten verpakt. Hiermee hadden ruim 40 miljoen sigaretten geproduceerd kunnen worden. Alles is inmiddels in beslag genomen en afgevoerd.

De Duitse douanecollega’s hebben vorige week een grote illegale sigarettenfabriek opgerold. Uit dit Duitse onderzoek heeft de FIOD informatie gekregen, dat ertoe heeft geleid dat de Douane vrijdag de ontdekking heeft kunnen doen.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Bron: Belastingdienst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven