Najaarsseizoen ingeluid met verkoop eerste Belgische spruiten

Eind augustus start traditioneel het spruitenseizoen bij BelOrta. Spruiten staan gekend om hun kenmerkende smaak en hun karakteristieke vormen. Met de verkoop van deze eerste spruiten begint bij BelOrta het seizoen van de najaarsgroenten.

"De laatste jaren merken we dat de wintergroenten aan een revival bezig zijn en dat is niet meer dan terecht. Zo mogen de Belgische spruitjes gerust beschouwd worden als de top in het Europese aanbod. Ze zien er niet alleen mooi uit maar deze superfoods van eigen bodem zitten ook nog eens boordevol smaak en vitamines (onder meer vitamine C en vitamine K)", aldus BelOrta. 

Traditioneel biedt BelOrta naast de machinaal geschoonde spruiten ook handgeschoonde spruiten aan. De handgeschoonde categorie staat gelijk aan arbeidsintensief werk om de spruiten marktklaar te maken, maar het resultaat is een uniek, mooi en uniform product.

Naast de gewone spruiten zijn bij BelOrta ook flower sprouts beschikbaar. Ze zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Deze groen-paarse minikooltjes worden gekenmerkt door krullerige blaadjes, een knapperige beet en een milde koolachtige smaak met een nootachtige toets.

Uitgebreid gamma aan kleinverpakkingen
Spruiten worden standaard aangevoerd in EPS-T met 4 kg per kist. Een uitgebreid gamma aan kleinverpakkingen is verkrijgbaar: netzakjes, flowpack (geperforeerde zakken), gedekselde potten van 500 gr of los 5 kg en 10 kg. BelOrta biedt eveneens klantspecifieke oplossingen voor speciale bestemmingen zoals extra doorgekoeld of conditionering voor vliegtuigtransport.

Winterassortiment
BelOrta heeft naast spruiten ook een heel assortiment aan wintergroenten. Zo biedt BelOrta naast een breed gamma aan kolen (met onder meer rode, witte en savooikool) ook klassiekers (zoals prei en pastinaak) en enkele relatief nieuwe producten zoals broccolini en flower sprouts aan. Van tal van deze wintergroenten is ook de biologische variant verkrijgbaar Bij BelOrta.

Voor meer informatie:
Glenn Sebregts
BelOrta
+32 15 565 272
glenn.sebregts@belorta.be 
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven