Nieuwe Elifab kersensorteerder heeft verwachtingen van het Canadese Sun City Cherries overtroffen

Zoals gepland kon Sun City Cherries in Kelowna, British Columbia, begin juli haar nieuwe kersenlijn in gebruik nemen. Ondanks de problemen rondom de Covid-19-crisis werd de nieuwe Elifab-lijn op tijd geleverd voor het kersenseizoen 2020. De nieuwe lijn en het gemoderniseerde pakstation zijn het resultaat van de intensieve samenwerking tussen Sun City en Elifab (een bedrijf van Ellips). 

Voorafgaand aan deze grote investering in Elifab-technologie evalueerde Sun City alle oplossingen die er op de markt zijn om te kunnen bepalen welk systeem het beste zou beantwoorden aan hun eisen. Gordie Sandhu, directeur van Sun City Cherries, werkt al meer dan tien jaar met een optische kersensorteermachine en dankzij deze ervaring had hij een goed idee wat de belangrijkste aspecten van het sorteerproces zijn. "Ik wist dat de sorteertechnologie de voornaamste overweging was. Het kunnen leveren van kersen die aan de wensen van onze klanten (variërend van lokale markten tot de overzeese export) voldoen, ongeacht de toestand van de oogst, is cruciaal voor onze reputatie en het behouden van klanten. Daarbij hadden we een systeem nodig waarmee we onze operationele kosten omlaag konden brengen omdat het handmatig sorteren grotendeels overbodig zou worden. Verder waren we op zoek naar een kersensorteerder met een hoge doorvoersnelheid (ton per uur per lijn), een zachte productbehandeling, hoge betrouwbaarheid en die gemakkelijk kon worden schoongemaakt met het oog op de voedselveiligheid."

"De Elifab Cherry Class-sorteerder is uitgerust met TrueVision, de meest geavanceerde sorteertechnologie, die ongeëvenaarde prestaties levert. Cherry Class behoort tot de nieuwste generatie kersensorteermachines die een nog betere productverwerking en hogere capaciteit garandeert omdat  hij voorzien is van de modernste mechanische en technologische snufjes. Dankzij extra camera's en camerahoeken levert TrueVision de nauwkeurige en consistente resultaten die nodig zijn om aan de kwaliteitseisen van zelfs de meest veeleisende klanten te kunnen beantwoorden. Externe en interne defecten, waaronder zachtheid en barsten, worden opgespoord en hierdoor kunnen de kersen nauwkeuriger op kwaliteit worden gesorteerd. Nog belangrijker is het feit dat onze klanten dankzij TrueVision dit resultaat kunnen bereiken terwijl er nauwelijks nog handmatig gesorteerd hoeft te worden."

Sandhu vervolgt: "Uiteindelijk waren we ervan overtuigd dat de Elifab Cherry Class-sorteerder, uitgerust met de sorteertechnologie van Ellips, de beste oplossing voor ons was. Het hielp dat we voorheen ook al gewerkt hadden met Ellips-technologie. Met de komst van het nieuwe TrueVision sorteersysteem wisten we dat de sorteerresultaten alleen nog maar beter konden worden. We waren ook erg tevreden over de dienstverlening van Ellips, waarop we ook in het verleden altijd al konden rekenen."

Nadat hij de sorteerder pas een week had gebruikt, wist Sandhu al dat hij het juiste besluit had genomen. "Elifab en Ellips deden niet alleen al het mogelijk om de lijn in deze moeilijke periode op tijd te installeren maar ook de ingebruikname van de nieuwe machine verliep vrijwel probleemloos. We hebben onze productie met 30% kunnen verhogen ten opzichte van ons vorige systeem en onze sorteerresultaten zijn fenomenaal. Handmatig sorteren is eigenlijk niet meer nodig omdat het TrueVision-systeem van Ellips zelfs de moeilijkst op te sporen defecten, zoals barsten, kan detecteren, en dit heeft de efficiëntie van ons proces enorm verhoogd. Terugkijkend op het seizoen, dat nu bijna ten einde komt, kan ik zeggen dat we niet tevredener hadden kunnen zijn over de resultaten die we behaald hebben." 

De installatie van Sun City maakt onderdeel uit van een zeer druk zomerseizoen voor Ellips in de regio Pacific Northwest. In een tijdsbestek van minder dan twee maanden installeerde het bedrijf twee blauwe bessensorteerlijnen, een kersen-, uien- en twee appelsorteerlijnen.   

Voor meer informatie:
Ellips USA
Sam Kastel
Tel: (206) 229-1945
sam.kastel@ellips.com 
www.ellips.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven