Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe goederenspoorverbinding tussen Xi'an en Rotterdam in gebruik genomen

Op 16 augustus 2020 is een nieuwe spoorverbinding voor vrachtvervoer tussen Xi'an in West-China en Rotterdam in gebruik genomen. Via deze nieuwe route, die een uitbreiding is van de huidige route tussen Xi'an en het Duitse Mukran, duurt het slechts 16 dagen om op de bestemming aan te komen. De spoorlijn wordt gezamenlijk geĆ«xploiteerd door het staatsbedrijf Xi'an Free-Trade Port Development Company en het Duitse DBO Bahnoperator. 

Eerder dit jaar, toen de pandemie zeevracht bemoeilijkte, reed er voor het eerst een trein vol zonnepanelen van Xi'an naar Rotterdam. Niet veel later, op 6 juli 2020, kondigde de Chinese centrale overheid (China National Development and Reform Commission) z'n besluit aan om de oprichting van spoortransportcentra voor China-Europa te ondersteunen. Xi'an was een van de 5 beursgenoteerde hubs voor dit project.

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum: