Jos van Vugt, De Vitaminentuin

“Straks meer ruimte voor gemak maar ik wil niet op los product inleveren”

Tholen – De corona-uitbraak gooide roet in de verbouwingsplannen voor De Vitaminentuin in het Brabantse Vlijmen. Maar van uitstel komt geen afstel en als alles goed verloopt krijgt het gemaksegment begin volgend jaar nog meer ruimte bij De Vitaminentuin. Dat wil echter eigenaar Jos van Vugt niet op het traditionele groente en fruit assortiment inleveren. “Gemak loopt heel goed, zeker bij warm weer verkoop je eigenlijk alleen vanuit de koeling. Maar ik vind het heel belangrijk om een AGF-specialist te blijven en onderscheidend te zijn in het traditioneel aanbod van groenten en fruit.”


Jos van Vugt

De Vitaminentuin is qua oppervlakte klein maar Jos heeft nog een pand voor opslag en verwerking. Daar vond in de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing plaats. Er is een professionele keuken ingericht om straks meer gemaksproducten te kunnen produceren. De ruimte die de snijkeuken in de winkel innam, wordt straks benut voor extra koelruimte in de winkel zelf.


Onderscheidende witlofpresentatie

Toch blijft Jos ook het onderscheid maken in traditioneel groenten en fruit, wat nog altijd goed loopt. Regelmatig post hij op Facebook filmpjes om de specialiteiten in AGF aan te prijzen. Het assortiment is breder dan bij de supermarkt en de presentatie is ook een belangrijk punt. “Zo heb ik naast sperziebonen ook boter- en kasbonen. Witlof bied ik aan in een speciale box die de witlof donker houdt”, vertelt Jos. Daarnaast moet ook de kwaliteit top zijn. Zo kijkt hij altijd in de nabijgelegen Jumbo welke variëteit perssinaasappelen bij de jus d’orange persmachine ligt. “Ik koop dan een ras in dat beter smaakt.”


Diverse soorten bonen in het seizoen

Corona zorgt voor meer toeloop bij De Vitaminentuin. Jos: “Ik heb veel nieuwe klanten erbij gekregen die de veiligheid van de speciaalzaak opzochten. Daar is de stoom van mensen beter te controleren. Het betekent wel dat ik soms politieagent moet spelen en dat is natuurlijk minder leuk.”


Opvallen met onderscheidende producten

Onder de naam AGF Jos van Vugt leveren zij ook veel aan horeca en grootverbruik, een segment dat een aantal weken stil heeft gelegen maar nu weer aantrekt. “Het is gelukkig weer zoals vanouds. Wat dat betreft heb ik geluk. Hier in de grensregio profiteert de horeca van klanten uit België waar de maatregelen in de horeca een stukje strenger zijn. Ik hoor wel van ondernemers in de grote steden die het nog altijd moeilijk hebben, omdat daar nu minder toeristen zijn.”


Zelf pakken of meepakken

Lees hier een eerdere reportage over AGF Jos van Vugt/De Vitaminentuin

Voor meer informatie:
AGF Jost van Vugt / De Vitaminentuin
Oliemaat 8
5251 AG VLIJMEN
T: 073-5117297
F: 073-5183939
info@versishetlekkerst.nl 
www.versishetlekkerst.nl 
www.agfjosvanvugt.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven