JP. Vis & Zn.

Twee nieuwe Ecocombi's voor transport richting Scandinavië

J.P.Vis & Zn zet twee nieuwe Ecocombi’s in voor het transport van geconditioneerde goederen naar Scandinavië. De beide Scania 500 S motorwagens zijn voorzien van een Frigoblock transportkoeling die ook de koeling van de aanhangwagens van stroom voorziet. Dat betekent dat de Euro-6 krachtbron van de Scania niet alleen het voertuig, maar ook de elektrische transportkoeling aandrijft waardoor deze installatie stil en schoon koelt. 

Bij het configureren van de nieuwe combinaties is er vooral aandacht besteed aan het verlagen van het eigen gewicht van de combinaties. Daarom werd er gekozen voor een licht chassis, aluminium wielen en is de opbouw van de motorwagen geoptimaliseerd. Deze opbouw, van het Spaanse Isonord, werd geleverd en opgebouwd door Donk Carrosserie en Laadkleppenservice uit Emmen. De opbouw is voorzien van extra bindrails in het dak, LED verlichting en versterkte wanden en vloer. De dolly is van Vogelzang.

Volledig elektrische transportkoeling
De toepassing van Frigoblock elektrische transportkoeling vormt een belangrijke bijdrage aan de gewicht reductie. Transportkoeling is cruciaal om er voor te zorgen dat de temperatuur kritische goederen in een optimale conditie bij de klanten arriveren. Met de nieuwe Ecocombi’s heeft J.P.Vis & Zn. de mogelijkheid om drie temperatuur zones te creëren. De motorwagen vormt een compartiment terwijl de Schmitz Cargobull opleggers dankzij de Thermo King Spectrum SLXi Hybrid koelmachine uitgevoerd zijn met twee verdampers. Dankzij een tussenschot kunnen hiermee in twee temperatuur zones aparte temperaturen ingesteld worden. Dat is in het groupage vervoer van geconditioneerde goederen van levensbelang. Met de mogelijkheden die de nieuwe combinaties bieden, kunnen bloemen, planten en groenten en fruit onder optimale condities vervoerd worden.

CO2 neutraal transport
Voor JP. Vis & Zn en Hartman Expeditie, waar het bedrijf deel van uitmaakt, is Duurzaamheid een belangrijke drijfveer. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een eigen duurzaamheidslabel waaronder alle inspanningen uitgelegd worden. De inzet van de nieuwe, duurzame LZV combinaties staat dan ook niet op zich zelf. Hartman Expeditie werkt ook met LNG trucks en onderzoekt op alle fronten naar nog meer duurzaamheid. De nieuwe Ecocombi’s worden ingezet voor transport vanuit Nederland via Duitsland naar Scandinavië. De nieuwe combinaties zijn dan ook geheel volgens de Duitse eisen opgebouwd en voldoen aan de nieuwste eisen voor LZV. 

JP.Vis & Zn maakt gebruik van HVO-100 als vervanging van fossiele dieselolie. Dat zorgt voor een belangrijke reductie aan CO2 uitstoot tot 78%. Daarbij komt het voordeel dat de elektrische koeling ook wordt gevoed door dezelfde brandstof, en het voordeel van de Ecocombi wat ook een CO2 reductie betekent van ruim 20%. Dat alles bij elkaar zorgt er voor dat JP.Vis&Zn. met de nieuwe Ecocombi’s volledig CO2 neutraal onderweg is.

Voor meer informatie:
JP. Vis & Zn.
Heulweg 74
2295 KH Kwintsheul
Postbus 32
2290 AA Wateringen
Tel: +31(0)174294248 
info@jpvis.nl
www.jpvis.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven