Mesfruits sinds kort in het bezit van het Bee Friendly-label

Mesfruits is nu gecertificeerd als Bee Friendly. Hoewel het bedrijf pas onlangs in het bezit is gekomen van dit label, benadrukt Hugo Mestre dat het een bevestiging is van het feit dat Mesfruits al jaren goed bezig is. “Het label is een manier om alle inspanningen in de boomgaarden te formaliseren. In ons beroep moeten we bijen beschermen, aangezien bijen binnen het teeltproces van essentieel belang zijn. Als telers is het onze taak om ze te behouden. Daarom hebben we in samenwerking met imkers verschillende ‘systemen’ opgezet als bloemenstroken, verschillende soorten permanente, min of meer wilde heggen, maar ook permanente bijenkorven om de biodiversiteit te kunnen behouden.”

Het Bee Friendly-label past op deze manier perfect binnen de milieu- en kwaliteitsstrategie en de steeds groener wordende oplossingen van het bedrijf. "Bee Friendly is een aanvulling op onze Vergers Éco-responsables-keurmerken en ons HEV level 3-labels,” voegt Jean Charles Allain er nog aan toe.

De oogst van 2020 van de Mesfruits-boomgaarden en die van twee andere telers worden dit jaar al Bee Friendly gecertificeerd. "Het doel is om dit label de komende jaren te ontwikkelen en te promoten bij de telers met wie we samenwerken, zodat ook zij deel kunnen uitmaken van het proces.”

Voor meer informatie:
Jean Charles Allain
SARL Mesfruits
8258 chemin des châteaux les Vignères 
84300 Cavaillon
Vaste telefoon: +33 (0)4 88 85 94 03  
Fax : +33 (0)4 90 71 30 64 
Mobiele telefoon: +33 (0)6 51 23 04 91 | 
h.mestre@mesfruits.eu.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven