Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Exportprijs 25% lager dan vorig jaar

Kwaliteit van de Chinese knoflook uit Jinxiang is beter dan vorig jaar

De prijs van Chinese knoflook uit Jinxiang is tussen februari en mei verder gedaald als gevolg van de uitbraak van Covid-19 rond het Chinese lentefestival [25 januari 2020]. Knoflooktelers en -handelaren hadden geen hoge verwachtingen van de prijs van verse knoflook. De initiële prijs was de afgelopen jaren al vrij laag, omdat de opbrengst per hectare nog steeds toeneemt. De vraag naar knoflook op de internationale markt is in mei echter snel toegenomen. Zowel de export van oude knoflook uit de opslag als de verse knoflook hebben dan ook historische records gebroken.

Henry Zhang, directeur van Jining Fangda Import and Export Co, in de verwerkingsfabriek

"De voorraad oude knoflook uit 2019 is al vrij klein en zal geen significante invloed meer hebben op de exportmarkt voor verse knoflook. In mei en juni was dat anders, wat zeker van invloed is geweest op de verkoop van verse knoflook. De exportprijs van Chinese knoflook is nu 25% lager dan afgelopen augustus", aldus Henry Zhang, directeur van Jining Fangda Import and Export Co.

Knoflookverwerkingsfabriek

"De productkwaliteit van verse knoflook is veel beter dan rond deze tijd vorig jaar. De knoflookschil is dit jaar vrij dik en de kleur is licht. Bovendien had de knoflook minder last van insectenplagen dan in voorgaande jaren. De knoflook is eerder gekiemd, omdat de temperatuur hoog was en er regelmatig regen viel. Wij kopen onze knoflook voornamelijk van verschillende knoflookcoöperaties in Jinxiang. De kwaliteit van het product is stabiel dankzij de jarenlange ervaring van deze telers met het planten en het verwerken van knoflook."

Henry Zhang bezocht de verwerkingsfabriek met overzeese klanten.

"We leveren rode knoflook, paarse knoflook en witte knoflook. We verkopen ze onder onze eigen merknaam 'Fangda' en onder de merknamen van onze klanten. We exporteren onze knoflook naar Maleisië, Bangladesh, Nepal, het Midden-Oosten, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en we exporteren ook kleine hoeveelheden naar Europa. De marktvraag naar rode en paarse knoflook is het grootst. We werken momenteel hard aan het vergroten van ons marktaandeel in Europa en Midden- en Zuid-Amerika."

Knoflookteeltbedrijf

Jining Fangda is in april 2006 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in exportdiensten voor verse groenten en fruit. Het assortiment omvat knoflook, uien, gember, aardappelen, appelen en peren. Het bedrijf heeft een eigen verwerkingsfabriek en koelopslag in Mamiao Village, Jinxiang. Jining Fangda exporteert elk jaar ongeveer 150 tot 200 containers met knoflook. De export van appelen neemt elk jaar proportioneel toe. Veel van de exportproducten worden over zee of over land verzonden met behulp van de zogenaamde one belt, one road-infrastructuur. Het bedrijf rekent veel bekende nationale en internationale merken tot zijn klantenkring.

Voor meer informatie:
Henry Zhang
Jining Fangda Import and Export Co. Ltd.
+86 136 0537 7818
WhatsApp: +86 136 0537 7818
WeChat: fangdafood
fangdafood@163.com
www.vegetable-fruit.com
www.fangdafood.en.alibaba.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven