Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asda op de groene toer met nieuwe, 100% recyclebare verpakking voor blauwe bessen

Asda heeft een 100% recyclebare blauwe bessen punnet geïntroduceerd. Dankzij deze nieuwe, duurzame verpakking kunnen consumenten nu de gehele verpakking recyclen zonder het dekselfolie te hoeven verwijderen. Hierdoor zullen jaarlijks 5,5 mln deksels tegelijk met de punnets worden gerecycled. 

De Britse retailer maakte ook bekend dat dit nieuwe ontwerp ook zal worden uitgetest voor een aantal andere AGF-categorieën, waaronder druiven en tomaten, om het recyclen nog gemakkelijker te maken voor de consument en uiteindelijk jaarlijks zo'n 110 mln deksels te kunnen besparen. 

In juli wees de Asda 1000-enquête uit dat 94% van de klanten zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor het recyclen, wat aantoont dat duurzaamheid nog altijd een topprioriteit onder consumenten is.  

Fiona Dobson, packaging development manager bij Asda: "We blijven werken aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om onze klanten te helpen minder te verbruiken en meer te recyclen omdat we weten dat zij en onze collega's hier veel waarde aan hechten.

Deze nieuwste ontwikkeling om het recyclen nog eenvoudiger te maken voor onze klanten is dan ook een belangrijke stap voorwaarts in ons streven om al onze huismerkverpakkingen, ongeacht het materiaal, tegen 2025 100% recyclebaar te maken."

Klanten kunnen de geheel recyclebare blauwe bessen punnet vanaf nu in de winkel of online kopen. De proef met de andere AGF-categorieën zal later dit jaar van start gaan."

 

Voor meer informatie: 
Asda
www.corporate.asda.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven