Retailveteranen komen met bod op Asda

Ierse SPAR-partner introduceert mobiele zelfscan-tech 
De Ierse SPAR-partner BWG Foods heeft als eerste bedrijf in de Ierse retailsector mobiele zelfscan-technologie geïntroduceerd. Scan, Pay & Go is ontwikkeld door MishiPay en geldt als de nieuwste vorm van betaalmethodes op basis van mobiele scantechnologie. De technologie wordt getest bij twee SPAR-winkels, waaronder een in Dublin.
Bron: spar-international.com 

China: Alibaba presteert goed ondanks COVID-19
De Chinese e-commercegigant Alibaba Group had in het afgelopen kwartaal een toename in omzet van 34% tot US$ 21,8 mld (€ 18,5 mld). Het bedrijf heeft uitstekend gepresteerd, ondanks de vele uitdagingen door het coronavirus binnen de Chinese thuismarkt. "Onze activiteiten in China zijn volledig hersteld tot het niveau van voor de coronacrisis. De omzet die met cloud-technologie werd behaald steeg jaar op jaar met 59%", aldus CFO Maggie Wu. "We hebben een zeer sterk begin gezien in dit  nieuwe fiscale jaar." De netto winst voor algemene aandeelhouders kwam neer op $ 6,7 mld (€ 5,7 mld), wat hoger was dan analisten hadden verwacht.
Bron: insideretail.asia

VK: John Lewis stopt met laagste prijs-garantie
John Lewis stopt met zijn laagste prijs-garantie. De retailgroep stond erom bekend om altijd net zulke lage prijzen als de concurrentie te hanteren. Dit uitgangspunt voor lage prijzen werd uitgedragen met het motto "Never knowingly undersold", dat al sinds 1925 in gebruik was. De nieuwe CEO van John Lewis, Sharon White, heeft echter aangegeven van dit uitgangspunt af te stappen. De reden hiervoor is omdat wegens de concurrentie met online retailers het steeds moeilijker voor de retailgroep wordt om deze belofte waar te maken. 
Bron: bbc.com 

Zuid-Afrika: meer verlies voor Massmart
De Zuid-Afrikaanse Walmart-dochteronderneming Massmart heeft een financieel overzicht gegeven over de 26 weken tot 28 juni. De afgelopen periode werd gekenmerkt door de uitbraak van COVID-19 en meer verliezen voor de onderneming. Hoewel in juni de omzet toenam met jaar op jaar 0,8%, was dit niet genoeg om te compenseren voor de gehele periode. De omzet daalde in het afgelopen halfjaar met 9,7% tot een bedrag van ZAR 39,6 mld (€ 2,0 mld). De vergelijkende winkelomzet nam met 9,7% af, terwijl de interne productinflatie op 3,7% stond.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Zwitserland: SPAR breidt wagenpark uit met elektrische vrachtwagens
SPAR gaat in Zwitserland gebruik maken van volledig elektrische vrachtwagens. De nieuwe e-trucks worden geleverd door MAN en gaan zonder enige CO2-uitstoot producten leveren vanuit het centrale distributiecentrum aan SPAR-winkels in de omgevingen van Appenzell en Thurgau. De vrachtwagens kunnen met een volgeladen accu een afstand afleggen van minstens 180 km.
Bron: spar-international.com 

VK: Retailveteranen komen met bod op Asda 
Twee retailveteranen komen met plannen voor de overname van Asda. De twee kandidaten zijn Rob Templeman, voormalig CEO van Debenhams die nu verbonden is aan Apollo Global Management en Paul Mason, een voormalig Asda-CEO die nu verbonden is aan Lone Star Funds. Asda is nu nog een dochteronderneming van Walmart. Walmart heeft echter al langer het voornamen om in Asda te desinvesteren.
Bron: theguardian.com 

Instacart breidt samenwerking met Ahold Delhaize in VS uit
Instacart heeft zijn samenwerking met Ahold Delhaize in New England uitgebreid via de keten Hannaford. 150 vestigingen van het gehele Hannaford-netwerk van 184 winkels zijn aangesloten op het online platform. Zodoende zijn nu alle Ahold Delhaize-ketens in de VS op Instacart te vinden. De Hannaford-locaties zijn verspreid over Maine, New York, Massachusetts, New Hampshire en Vermont.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Dollar General vergroot focus op versproducten
Dollar General gaat zijn assortiment aan versproducten verbeteren. Voor Dollar Generalz spelen levensmiddelen een sleutelrol voor verdere uitbreiding. Niet alleen zorgt deze productcategorie dat meer consumenten worden aangetrokken. Het versterkt ook het concurrerend vermogen van Dollar General tegenover bedrijven als Walmart en Whole Foods. De discountketen heeft een aantal uitstekende maanden achter de rug, waarin prijsbewuste consumenten tijdens de pandemie voor Dollar General kozen.
Bron: businessinsider.nl 

Amazon-topman stapt op in 2021
Jeff Wilke, een topman bij Amazon die lange tijd beschouwd werd als de gedoodverfde opvolger van Jeff Bezos, gaat volgend jaar met pensioen. Na zijn pensioen wordt Wilke opgevolgd door de huidige onderdirecteur voor retail operations, Dave Clark. In reactie op de plannen van Wilke noemde Jeff Bezos Wilke een geweldige leraar voor iedereen bij Amazon.
Bron: cnbc.com 

VS: H-E-B breidt samenwerking met STRATACACHE uit
De in Texas gevestigde supermarktketen H-E-B breidt zijn samenwerking met STRATACACHE uit. STRATACACHE is een marktleider op het gebied van marketingtechnologie en het verbeteren van winkelervaringen. Het partnerschap wordt voor meerdere jaren verlengd. STRATACACHE zal H-E-B onder andere helpen bij het verkrijgen van consumentendata.
Bron: prnewswire.com 

Meer online winkelverkeer in westen van Canada
Consumenten in het westen van Canada brachten in juni en juli minder vaak een bezoek aan supermarkten in vergelijking met de eerste twee maanden van 2020. Het winkelverkeer bij online supermarkten nam daarentegen toe. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Field Agent Canada. Het onderzoeksbedrijf heeft onder 500 consumenten in British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba een online enquête gehouden. Het gemiddelde aantal supermarktbezoeken per week per consument kwam in de westelijke regio neer op 1,83 keer tijdens juni en juli. Voor de komst van het coronavirus stond dit gemiddelde nog op 2,68 keer per week. Het gemiddelde aantal bezoeken per week aan drogisterijen daalde van 0,98 naar 0,65.
Bron: canadiangrocer.com 

VS: Ahold Delhaize investeert in bedrijven in leveringsketens
Retail Business Services, een Amerikaanse dochteronderneming van Ahold Delhaize, gaat met vijf ondernemers in de leveringsketen werken. De samenwerking komt voort uit de tweede ronde van het Supply Chain Seed Program. Dit is een programma van tien weken, dat erop gericht is om nieuwe producten, diensten en andere oplossingen te ontwikkelen binnen leveringsketens voor supermarkten. De bedrijven die tot de tweede ronde van de editie van dit jaar zijn gekomen zijn End2End Solutions, Evergreen Farms, GoWheels!, NanoThings en Produce Pics. End2End Solutions wordt geleid door Robert Steward en ontwikkelt online toepassingen die het overzicht over de leveringsketen moeten verbeteren qua kwaliteit, veiligheid en logistiek. Evergreens Farms staat onder leiding van Ahmad Zameli en is gespecialiseerd in technologie voor vertical farming. De oplossingen van Evergreen Farms produceren het hele jaarrond een hoge kwaliteit, ongeacht het klimaat of de locatie van waar de installaties van het bedrijf staan opgesteld. GoWheels! van William Bateman heeft een innovatief en vervangbaar wiel voor transportkarren in distributiecentra ontwikkeld. NanoThings staat onder leiding van Tim Williams en is gericht op online oplossingen voor traceerbaarheid binnen de koelketenlogistiek. Produce Pics, met aan het roer Sridhar Iyer, heeft een applicatie op basis van computervisie ontwikkeld om voedselverspilling binnen de leveringsketen tegen te gaan.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven