Waitrose ziet afzet suikermaïs met 30% stijgen

Suikermaïs is dit jaar in het VK aan een ware  'comeback' bezig. Retailer Waitrose zag de afzet van suikermaïs met 30% stijgen nu veel Britten overstappen op een gezondere levensstijl en vaker groenten op het menu zetten. 

"De groeiende vraag is ook terug te zien in het aantal zoekopdrachten naar maïsrecepten op Waitrose.com, die dit jaar met 169% toenamen omdat consumenten op zoek gaan naar veelzijdige groenten voor op de barbecue, evenals verantwoorde alternatieven voor vlees.  

Lucy Broughton, die de suikermaïs voor Waitrose inkoopt: "Heel dit jaar merken we al dat klanten hun groentenconsumptie verhogen en suikermaïs is een geweldige en veelzijdige groente die zich leent voor het bereiden van allerlei gerechten, variërend van ontbijt tot barbecue. Nu steeds meer klanten op zoek zijn naar groenten van eigen bodem en het Britse suikermaïs seizoen in volle gang is, staat deze groente momenteel echt in de spotlights." 

Naast het feit dat consumenten hun inname van groenten verhogen, brengen ze ook meer tijd door met het bereiden van maaltijden. Bovendien is de populariteit van een veganistische en vegetarische voeding gegroeid en ook het mooie zomerweer heeft de vraag naar suikermaïs aangejaagd.

Een recent rapport van Waitrose heeft uitgewezen dat 26% van de mensen vaker onbekende gerechten of ingrediënten uitprobeert, waarbij suikermaïs prominent aanwezig is in Mexicaanse recepten, zoals salsa's, beignets en salade's.

Ook de zoekopdrachten naar Britse groenten bereikten een piek, tot 227%, omdat consumenten telers in eigen land willen steunen en ook dan is suikermaïs van eigen bodem de ideale keuze. 

Hoewel vaak wordt gedacht dat suikermaïs in zonniger streken wordt geteeld, omdat het gewas oorspronkelijk uit Mexico afkomstig is, ontdekte Peter Barfoot in de zeventiger jaren dat het klimaat en de zandgronden in het Hampshire Basin, in de buurt van Chichester, suikermaïs van een consistent hoge kwaliteit opleverde. Barfoot teelt zijn suikermaïs nog steeds in deze regio en levert zijn product al meer dan twintig jaar aan Waitrose. 

De zoete suikermaïs van Barfoot, waarvan het seizoen nu in volle gang is, wordt verkocht in de Essential Waitrose British Sweetcorn-verpakkingen. 

 

Voor meer informatie:
Waitrose
Email: hayley.soper@waitrose.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven