Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs rode paprika halveert op VBT-klokken

Tholen - Ten opzichte van week 33 ging de prijs voor rode paprika op de VBT-klokken door de helft. Van de gemiddeld 1,17 in week 33 bleef aan het eind van week 34 nog 59 eurocent over. De andere kasgroenten lieten een vrij stabiel prijsbeeld zien, vooral problematisch voor tomaat en courgette, waar de prijzen al langere tijd laag zijn. 

Tomaat zakt nog verder
De al lage tomatenprijzen, zowel voor los als tros, daalden in week 34 nog iets verder en bleven hangen op gemiddeld 26 eurocent voor los en 30 eurocent voor tros.

Paprika: alle kleurtjes leveren in
In paprika daalden de prijzen niet alleen bij rood, maar ook voor oranje (1,82 naar 1,11), geel (1,50 naar 1,23) en groen (1,65 naar 1,52). Daarmee is de kortstondige piek in groen achter de rug. Eén van de VBT-telers liet daarna al weten op een vergelijkbaar seizoen als 2019 af te stevenen. 

Komkommer- en courgetteprijzen stabiel
De komkommerprijzen bleven de afgelopen week stabiel (0,42 eurocent werd er betaald, tegenover 0,43 in week 33), net als de prijzen voor groene courgettes die met 7 eurocent nog steeds erg laag zijn. 

Aubergine levert in
Aubergines tenslotte lieten een prijsdaling noteren van bijna 20 eurocent, van 99 eurocent daalde de gemiddelde prijs naar 80 eurocent. Van een traditioneel voor deze tijd stijgende lijn in de aubergine-prijzen is dus (nog) geen sprake. 

Bekijk hier alle cijfers.