Ouderen durven niet meer naar de de supermarkt

Steeds meer mensen in Nederland lijken lak te hebben aan de coronamaatregelen in supermarkten. Hele huishoudens gaan weer naar binnen en het fatsoen om een paar seconden te wachten of afstand te houden is verdwenen. De belangenorganisatie voor ouderen en chronische ziekten (Anbo) verwacht nu actie van de supermarkten zodat ook voor deze mensen het boodschappen doen veilig voelt en blijft. Veel mensen binnen deze doelgroep durft op het moment niet meer naar de supermarkt. Het alternatief met online boodschappen is niet voor iedereen een mogelijkheid. 

De maatregelen van maart gelden nog steeds: één persoon per huishouden, een maximum van 10 vierkante meter per klant en afstand houden. Daarnaast worden karretjes schoongemaakt en zijn er spatschermen bij de kassa's. 

Anbo zou het liefst zien dat er een gastheer of -vrouw bij de ingang komt te staan zoals deze er in maart ook vaak stonden bij de supermarkt. Een derde van de Nederlandse supermarkten geeft aan ook iets te voelen voor een mondkapjesplicht. 

Bron: NOS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven