Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop en Too Good To Go redden al 150.000 maaltijden van de vuilnisbak

Coop Supermarkten en Too Good To Go hebben samen al meer dan 150.000 maaltijden gered. Sinds oktober 2019 werken de twee organisaties samen om voedselverspilling tegen te gaan. Vrijwel alle winkels van de coöperatieve supermarktformule zijn aangesloten bij het Too Good To Go-platform. 

Elk jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Veel te veel, vindt Coop. Daarom sloot de formule zich in oktober vorig jaar, als eerste supermarkt met landelijke dekking, aan bij Too Good To Go. De aangesloten Coop-winkels zetten de app van Too Good To Go in om producten tegen de houdbaarheidsdatum te verkopen. Klanten reageren enthousiast op de Magic Boxen - voordelige boodschappenpakketten met wisselende inhoud - ze krijgen een waardering van 4,3 op een schaal van 5.

Mooie mijlpaal
Er blijkt ontzettend veel vraag naar de pakketten. In tien maanden redde Coop samen met haar klanten ruim 150.000 maaltijden van de vuilnisbak. Dat zijn gemiddeld ruim vijftig maaltijden per maand per winkel. Dit staat bovendien gelijk aan een besparing van circa 375.000 kg CO₂e.

Maarten Ebben, Directeur Winkeloperatie van Coop, over de mijlpaal: “Het tegengaan van voedselverspilling is één van de maatschappelijke doelstellingen van Coop. De samenwerking met Too Good To Go was een logische stap, het maakt ons nog relevanter en onderscheidend in ons marktgebied. Alle winkels die zich aansloten bij Too Good To Go gingen er vol overgave mee aan de slag zowel filialen als winkels van zelfstandig ondernemers. Dat vervult me met trots. Ook klanten zijn enthousiast. Als je bij Coop een Magic Box koopt, krijg je relatief veel producten voor weinig geld. Én je draagt bij aan een beter milieu. Samen maak je ’t verschil is echt van toepassing op deze samenwerking.”

Een mooie samenwerking
Ook Too Good To Go is blij met de samenwerking. Joost Rietveld, Country Director bij Too Good To Go Nederland: “De strijd tegen voedselverspilling is duidelijk voelbaar bij Coop. Met het redden van 150.000 maaltijden laten de winkels zien dat ze goed weten wat ze moeten doen om impact te maken. Een mooie mijlpaal in onze samenwerking waar we erg trots op zijn.” 

Bron: Coop supermarkten

Publicatiedatum: