Arthur Georges, Ag'Pom:

Er komen lastige maanden voor de Franse aardappelmarkt

“De aardappelmarkt heeft het momenteel vrij zwaar, omdat door het vroege rooien in Beauce en de beperkte consumptie binnen de Franse gezinnen het aanbod groter is dan vraag,” vertelt Arthur Georges van Ag'Pom, een familiebedrijf gevestigd in Seine-Maritime. “Fabrikanten met contracten zijn afwezig op de markt met zeldzame soorten. Dit is nog steeds een gevolg van het coronavirus. Op de versmarkt ziet de situatie er tot nu toe positiever uit, maar de periode tussen september en december wordt lastig. De volumes waar door de industrie niets mee wordt gedaan, zullen het aanbod op de versmarkt zeker doen vergroten. De onzekerheden over de opslag, nadat gestopt is net het gebruik van kiemremmer CIPC, zullen  ervoor zorgen dat telers hun producten snel willen afzetten. Het snelle afzetten van producten zal eind van het jaar voor een groot aanbod zorgen.”

Een familiebedrijf
Familie Georges teelt en verhandelt al generaties lang aardappelen. In 2018 richtte Arthur Georges Ag'Pom op om zich te specialiseren in de handel in aardappelen op Seine-Maritime en andere teeltgebieden in Frankrijk. Vorig jaar sloten zijn zus Louise en een vertegenwoordiger in Portugal zich bij hem aan. 80 tot 90% van de aardappelen van Ag'Pom wordt geëxporteerd, met name naar Spanje, Portugal en Italië. Kleinere volumes worden geëxporteerd naar oosterse landen. Dat zijn bestemmingen die Arthur nog verder wil ontwikkelen.

Behalve aardappelen ook wortelen
Om zich te kunnen onderscheiden van andere in grote aantallen in de regio aanwezige aardappeltelers, is Ag’Pom ook een groenteteelt aan het opzetten met wortelen als vlaggenschipproduct. De wortelen van Ag’Pom worden voornamelijk verhandeld door Franse groothandelaren. Ag’Pom wil de wortelen echter ook in supermarkten gaan verkopen. “Ons land is heel geschikt om groenten op te verbouwen. Groententeelt is een nieuwe uitdaging voor ons. "

Pour plus d’informations :
Arthur Georges
AG’POM
arthur@agpom.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven