In welk jaargetijde wordt de grootste hoeveelheid groenten en fruit verspild in Spanje?

Volgens het meest recente rapport van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening (MAPA), geanalyseerd door het antiverspillingsplatform Too Good To Go, werden in de lente en de zomer van 2019 meer dan 260 miljoen kilo groenten en fruit in Spanje ongebruikt weggegooid, 5,3% meer dan de hoeveelheid verspild vers voedsel in de herfst en de winter van 2018/2019 (247 miljoen kilo).

De toegenomen verspilling van AGF-producten in de warme maanden kan te maken hebben met het feit dat deze groep voedingsmiddelen gevoeliger is voor hoge temperaturen. Als ze niet op de juiste manier worden bewaard, bederven ze sneller.

Ondanks de enorme omvang van de cijfers, is er toch een lichte daling van 2% opgetreden tegenover vorig jaar. In de lente en zomer van 2018 bedroeg de verspilling van groenten en fruit meer dan 265 miljoen kilo.

Oriol Reull, directeur van Too Good To Go in Spanje, is blij met de neerwaartse evolutie. “Het laat zien dat de samenleving zich bewust wordt van het probleem. We zijn op de goede weg, maar de cijfers zijn nog steeds heel hoog. We moeten blijven hameren op het belang van het aanpassen van onze gewoontes. Zo kunnen we bij het winkelen een boodschappenlijstje opmaken en ons daar dan ook aan houden, maar ook meer aandacht besteden aan het bewaren van de verse producten. De grootste winst valt echter te behalen in de keuken. Daar moeten we creatiever omspringen met het voedsel, want ook overrijpe producten moeten niet direct worden afgeschreven. Er zijn vele manieren om die nog te benutten.”

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven