NAGF zoekt initiatieven die AGF-consumptie stimuleren in de gezondheidszorg

"Heeft u al eens gekeken op de projecten van derden pagina van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF)? Op deze pagina staan initiatieven die zich bezighouden met het stimuleren van de groenten- en fruitconsumptie in Nederland. Van lespakketten tot campagnes, onderzoeken en producten. Voor deze pagina zoekt het NAGF nog meer initiatieven in de gezondheidszorg", aldus NAGF.

De projecten van derden pagina geeft een overzicht van alle initiatieven in Nederland die de groenten- en fruitconsumptie bevorderen. Dit overzicht is van belang om te weten welke partijen elkaar kunnen versterken. Want samen komen we verder. Voorbeelden van zulke initiatieven zijn het kleurrijk kookboek 'eten met nijntje', het Youtube-kanaal Opscheppers, het platform Love my Salad en het Programma Gezonde School.

Initiatieven in de gezondheidszorg
Ook in de gezondheidszorg is het belangrijk dat mensen meer groenten en fruit eten. Want dat is bevorderlijk voor het herstel. Niet alleen patiënten maar ook zorgverleners hebben baat bij gezonde voeding. Bovendien zouden zij het goede voorbeeld kunnen geven, wat patiënten een duwtje in de juiste richting zou kunnen geven.

Een voorbeeld van een project in de gezondheidszorg is de Publiek Private Samenwerking 'Groente en fruit in gesloten settings' van het Louis Bolk instituut. Tijdens dit project is onderzocht hoe de consumptie van groenten en fruit op vier typen zorginstellingen duurzaam verhoogd kan worden. Het resultaat is een set aan interventies (waaronder fingerfood voor ouderen met dementie en snackgroente voor kinderen met een verstandelijke beperking) die uitvoerbaar zijn in de praktijk en een overzicht van succesfactoren voor het ontwikkelen en implementeren van interventies om de groenten- en fruitconsumptie bij deze doelgroepen te verhogen. 

"Het aantal gezondheidszorgprojecten op onze projecten van derden pagina willen wij graag uitbreiden. Kent u (of werkt u mee aan) een project binnen de gezondheidszorg dat nog niet op de pagina staat", aldus de organisatie. Stuur dan een mail naar vanschaik@nagf.nl.

Bron: NAGF

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven