RPE Golden Red premium ideaal voor aardappelsalade

Nieuw aardappelras deze herfst na twaalf jaar ontwikkeling in de schappen

Een nieuw aardappelras heb je niet van de een op andere dag voor elkaar. Agronomen zijn heel lang aan het werk in proefvelden over de hele wereld met als doel het telen van beter smakende, beter uitziende en beter groeiende aardappelen.

Deze proeven duren jaren en het aantal testkandidaten bij aanvang van deze proefronde begint vaak wel met 200 verschillende rassen met uiteindelijk één of twee daarvan die de commerciële teelt daadwerkelijk bereiken. 

RPE, een teler, verlader en marketeer van aardappelen, is verheugd om dit najaar een nieuw, hoogwaardig rood aardappelras te kunnen aanbieden.

Tim Huffcutt van RPE: "RPE Golden Red premium aardappelen verdienen goud op het gebied van rode aardappelen. Vergeleken met gewone rode aardappelen hebben deze superieure knollen een levendige rode schil met een rijke gele binnenkant en een zoete, romige smaak."

Dit aardappelras is begonnen in Nederland waar het al vroeg veelbelovend was op basis van opbrengst, inwendige en uitwendige kwaliteit en ziekte- en insectenresistentie. Ook in de teeltgebieden in de VS en Canada presteerde het ras goed. Sensorische testen toonden aan dat de Golden Red niet alleen beter smaakt dan de meer algemende standaard rode aardappelen, maar dat het inwendige en uitwendige uiterlijk uitblinkt op aardappelgebied.

Onderzoekschefkok Chris McAdams: "Ik geloof echt dat deze aardappel voor aardappelsalade werd veredeld. Deze aardappel is fenomenaal voor die toepassing. Zodra ze gekookt is, behoudt ze haar vorm en textuur veel beter dan vergelijkbare aardappelen. Als je de aardappel na het koken snijdt, breekt ze niet uit elkaar en wordt ze niet korrelig, wat ideaal is voor een aardappelsalade."

De chefkok raadt consumenten aan om deze aardappel ofwel gekookt, geroosterd of gefrituurd te bereiden. "Deze methoden benadrukken de romige textuur en de zoete, mild aardse smaak."

Op maat gemaakte recepten en meer informatie over Golden Red zijn te vinden op de website van RPE.

Golden Red is een exclusief RPE-ras. Golden Red premium aardappelen zijn dit najaar verkrijgbaar in een verpakking van 1,5 kg.

Voor meer informatie:
Tim Huffcutt
RPE, Inc.
+1 (800) 678-2789
tim.huffcutt@rpespud.com
www.rpespud.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven