In samenwerking met Nunner Logistics

Samskip presenteert intra-Europees spoorvervoer

Samskip en logistiek dienstverlener Nunner Logistics hebben samen nieuwe directe treindiensten tussen Amsterdam en Duisburg geïntroduceerd. Deskundigen noemen het een nieuwe en vergaande dienstverlening voor expediteurs die gebruikmaken van vervoer per spoor, over de weg en over het water.

De nieuwe dienst is gestart op 20 augustus en verbindt de railterminal van Samskip in Duisburg met TMA Terminal Amsterdam, in eerste instantie met twee wekelijkse vertrekken in elke richting. De frequentie van de dienstverlening zal vanaf september worden verhoogd tot drie retoursritten per week.

Nunner Logistics rijdt wekelijks treinen van de Chinese steden Xi'an en Changsha naar Duisburg. Doordat zowel Duisburg als Amsterdam naadloos aansluiten op het Europese spoor-, weg- en shortsea-netwerk van Samskip, biedt de zes uur durende railtransit tussen de twee een transportmogelijkheid, geoptimaliseerd voor een snelle levering van 40ft/45ft containers, reeferunits, flat racks en tankcontainers.

Volgens container-news.com is de nieuwe spoorshuttle gelanceerd in samenwerking met TMA Terminal Amsterdam, de Haven van Amsterdam en Duisport Group, met DistriRail voor het vervoer per spoor.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven