Britse zachtfruittelers werken aan 's werelds eerste kwekerij die gerund wordt door robots

In een poging om de toekomstige tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken, heeft de grootste Britse zachtfruitcoöperatie een budget van 2,5 miljoen £ (bijna 2,8 miljoen euro) gekregen om 's werelds eerste kwekerij te creëren die gerund wordt door robots. Het project heet 'Robot Highways' en heeft tot doel de uitdagingen van de sector op het gebied van duurzame arbeid, de noodzaak van wereldwijde voedselproductie en de vermindering van de milieueffecten te waarborgen. Het project omvat de grootste demonstratie van robotica en autonome technologieën, die in Clock House Farm in Kent zal plaatsvinden.

Berry Gardens, een coöperatie van zachtfruittelers, maakt deel uit van het consortium dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van het project. De groep wordt verder gevormd door Saga Robotics, een marktleider op het gebied van robotica voor de zachtfruitsector, de Universiteit van Lincoln en de Universiteit van Reading. Zij zeggen dat het project een sleutelrol speelt in de duurzaamheid van de sector door de afhankelijkheid van seizoenswerkers te verminderen, met een geschatte vermindering van 40% van de benodigde arbeidskrachten.

Landbouwminister Victoria Prentis juicht het project toe en zegt dat de Britse tuinbouw 'nog nooit in het middelpunt van toekomstgerichte innovaties heeft gestaan'. Tegen Farminguk.com zei de minister: "Niet alleen kan robotica de telers helpen om essentiële werkzaamheden efficiënter uit te voeren, het zal ook helpen om onze afhankelijkheid van seizoensgebonden arbeid te verminderen, terwijl de sector tegelijkertijd naar een koolstofvrije toekomst toewerkt."

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven