Joy Wing Mau Corporation Limited door Deloitte geselecteerd als "Best Managed Chinese Company of 2020"

De Harvard Business Review publiceerde in juli 2020 een nieuwe lijst van de "Best Managed Chinese Companies of 2020". Het bekende Chinese fruitbedrijf Joy Wing Mau Corporation Limited heeft de eer om bovenaan die lijst te staan.

Het Best Managed Company (hierna "BMC" genoemd) is een wereldwijd project van Deloitte dat bedrijven met uitzonderlijk innovatieve managementconcepten en uitstekende managementniveaus in de schijnwerpers zet. Joy Wing Mau behaalde uitstekende resultaten in vergelijking met tal van hoogstaande internationale bedrijven. Tot nu toe is Joy Wing Mau het eerste Chinese fruitbedrijf dat de titel van BMC of China heeft gekregen.

Joy Wing Mau Corporation Limited is het eerste Chinese fruitbedrijf dat de titel van BMC of China heeft gekregen.

Sociale verantwoordelijkheid
De uitbraak van Covid-19 heeft bedrijven gedwongen om de uitdaging aan te gaan om hun activiteiten te transformeren en te overleven in de nieuwe situatie. De belangrijkste factor bij de selectie van het BMC van dit jaar, is het evenwicht tussen de productie van economische waarde en het creëren van maatschappelijke waarde. Er wordt veel aandacht besteed aan de capaciteit van ondernemingen voor systematisering, evenwichtige ontwikkeling en veerkracht.

Zhang Jian, directeur van Joy Wing Mau: "Wij houden altijd rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid wanneer we onze bedrijfsstrategie ontwikkelen, onze organisatorische capaciteit vaststellen of onze belofte aan de maatschappij in evenwicht brengen met onze financiële prestaties. In kritieke tijden moet het bedrijf zelfs prioriteit geven aan sociale verantwoordelijkheid."

Joy Wing Mau besteedt op drie manieren aandacht aan sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid:

  1. Op het meest fundamentele niveau hecht Joy Wing Mau waarde aan productveiligheid, arbeidsrechten, waardecreatie voor klanten, een omgeving waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen, het garanderen van het onderhoud van de reguliere werkzaamheden en een redelijk rendement voor de aandeelhouders.

  2. Binnen de sector werkt Joy Wing Mau er hard aan om de invloed van de fruitsector in de Chinese samenleving verder te vergroten en bevordert het een gevoel van waarde en respect voor alle medewerkers. Het bedrijf investeert middelen in de introductie, het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe productvariëteiten en innovatieve planttechnologieën. Joy Wing Mau moedigt de Chinese fruitsector ook aan om haar wereldwijde contacten te onderhouden. Tot slot pleit het bedrijf voor een eerlijkere, transparantere en goedkopere handel en bevordert het een commerciële bedrijfscultuur in de Chinese fruitsector.

  3. Wat het algemeen belang betreft, helpt Joy Wing Mau de Chinese telers met de ontwikkeling van een betere levensstandaard. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan 250 duizend telers getraind en meer dan 1,2 miljoen fruittelers geholpen hun inkomsten te verhogen. Bovendien ging Joy Wing Mau dit jaar naar achterblijvende gebieden en kocht meer dan 10 duizend ton lokaal geteeld fruit. De totale waarde van deze aankoop bedroeg meer dan 100 miljoen yuan [ruim 12 miljoen euro]. Het bedrijf doneerde meer dan 120 duizend ton fruit aan verschillende plaatsen in China tijdens de eerste uitbraak van Covid-19. Het bedrijf leverde ook fruit aan zorgpersoneel en anderen in de frontlinie van de strijd tegen de pandemie. In totaal doneerde Joy Wing Mau fruit ter waarde van 5 miljoen yuan [ruim 609 duizend euro]. Tegelijkertijd steunde het bedrijf ook de verkoop van fruit in de zwaarst getroffen gebieden.

Joy Wing Mau nodigt regelmatig specialisten uit om telers in achterblijvende gebieden op te leiden.

Joy Wing Mau Corporation Limited
Joy Wing Mau Corporation Limited werd in 1998 opgericht. Het is een toonaangevend bedrijf in de Chinese fruitsector dat een jarenlange ervaring heeft opgebouwd. Het biedt een platform dat de belangrijkste fruitregio’s over de hele wereld met elkaar verbindt. Het levert gespecialiseerde ondersteuning bij introductie van productvariëteiten, bij het planten, gespecialiseerde supply chain-diensten, distributie, en productonderzoek en -ontwikkeling, alsmede branding en marketing.

Joy Wing Mau werkt samen met bedrijven over de hele wereld, waaronder toonaangevende bedrijven met uiteenlopende productvariëteiten. Het bedrijf introduceert de meest veelbelovende productvariëteiten op de Chinese markt en faciliteert de schaalvergroting van plantages in geschikte Chinese teeltgebieden. Daarnaast heeft het in alle belangrijke groothandelsmarkten stands geïnstalleerd en diensten verleend aan meer dan 5.000 detailhandelaren, 10.000 gespecialiseerde fruitwinkels en e-commerce-platforms in heel China. Joy Wing Mau verdeelt dagelijks meer dan 1000 ton vers fruit en bedient meer dan 10 miljoen Chinese consumenten.


Joy Wing Mau ondersteunt medisch personeel in de frontlinie en levert topkwaliteit fruit aan artsen, verpleegkundigen en andere (zorg)werknemers.

Voortbouwend op dat fundament versterkt Joy Wing Mau de algehele structuur van wereldwijde supply chains en bouwt het stabiele toeleveringsketens in meer dan 40 landen, waaronder Thailand, de Filipijnen, Chili, Peru, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Spanje. Het bedrijf investeert enthousiast in het ‘one belt one road’-initiatief en heeft het netwerk van de toeleveringsketen in de regio Azië-Stille Oceaan aanzienlijk versterkt, naast nieuwe investeringen in Centraal-Azië, Europa en het hele Middellandse Zeegebied.

Een model blauwe bessenplantage in Yunnan Honghe (internationaal): een van de projecten waarbij Joy Wing Mau Corporation Limited nieuwe productvariëteiten introduceerde en de uitbreiding van het teeltgebied ondersteunde.

Voor meer informatie:
Catherine
Joy Wing Mau Corporation Limited
+86 1390 8734 409
shiry@joywingmau.com
www.wingmau.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven