Danny Deen, Denimpex:

"Voorraden kwalitatief goede knoflook aanzienlijk lager dan laatste vijf jaar"

Tholen - De zomeroogst van de Chinese knoflook is nu voorbij en dat geldt ook voor de Spaanse knoflook. "De knoflook staat nu in de koelhuizen en de totale output zal dit seizoen minder zijn voor Europa gezien het feit dat de hoge kwaliteitseisen die Europa stelt simpelweg niet beschikbaar zullen zijn", vertelt Danny Deen van Denimpex.

"Spanje heeft een uitval van 30-40% door de ziekte in de knoflook zoals we ook een aantal jaren terug hebben gezien. In China is het beeld anders. De oogst is goed qua volume en kwaliteit/maatvoering geweest, maar de vraag is ook groot vanuit de hele wereld daar er wereldwijd straks net genoeg of te weinig beschikbaar zal zijn."

"De prijssituatie in Spanje is vanaf het begin van de oogst hoog geweest door het grote uitvalpercentage en in China zijn de prijzen bijna verdubbeld vanaf de start van de oogst door vele speculatieve aankopen door lokale termijnmarkten (internet). Gezien de behoefte aan knoflook binnen de EU met een quota van 45.000 ton en een uitval van 30-40% in Spanje zal er een tekort aan knoflook in de winter 2020/2021 naar verwachting kunnen ontstaan, aangezien de kwalitatief goede voorraden aanzienlijk lager zijn dan de laatste vijf jaar", constateert Danny.

De verkoopvolumes van de Chinese knoflook van juni, juli en augustus liggen beduidend hoger dan de laatste vijf jaar gezien de goede kwaliteit en relatieve lagere verkoopprijzen dan die van de Spaanse middelmatige kwaliteit die veel duurder zijn", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Danny Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Tel: 0031(0)206246390
danny@denimpex.nl     
www.denimpex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven