Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Beursduo expoSE/expoDirekt viert gepland jubileum tot nader order

Met de "coronaverordening voor beurzen" en infectiebeschermingsconcept veelvuldige kansen benutten

Met de "coronaverordening voor beurzen", die op 14 juli 2020 door de deelstaatregering Baden-Württemberg in het leven geroepen werd, zijn de laatste open punten voor het beursduo expoSE en expoDirekt opgehelderd. Het beursgebouw in Karlsruhe heeft reeds in nauw overleg met de 'Verband Süddeutscher Spargel – und Erdbeeranbauer e.V.' (VSSE), organisator van het beursduo, een infectiebeschermingsconcept ontwikkeld dat een omvangrijk overzicht geeft van de na te leven infectiebeschermings- en hygiënemaatregelen.

Nu is ook het standpunt van de deelstaatregering Baden-Württemberg over het door laten gaan van beurzen duidelijk. De volledige "coronaverordening voor beurzen" van de deelstaat Land Baden-Württemberg is hier te vinden: https://www.badenwuerttemberg.de/de/service/aktuelle-infos-zu-corona/coronavo-messen/ 

Meer kansen dan risico's
Vanwege de nog onduidelijke omstandigheden hebben sommige exposanten nog afgewacht om zich aan te melden, waardoor er momenteel iets minder exposanten dan normaal geboekt hebben, om precies te zijn 251 exposanten. "We zien meer kansen dan risico's bij de organisatie van het beursduo. Want deze uitzonderlijke situatie is voor de meeste telers beter verlopen dan verwacht. De coronavoorschriften voor beursorganisatoren, zoals dat er bijvoorbeeld zeven vierkante meter per persoon gerekend moet worden op het gehele beursoppervlak, kunnen we goed naleven. Ook dragen we als organisator het risico, mocht het beursduo vanwege een tweede coronagolf niet plaats kunnen vinden. Dat betekent dat we in dit geval de standkosten en verdere diensten die niet verleend kunnen worden niet in rekening zullen brengen bij de exposanten", benadrukt Simon Schumacher, bestuurswoordvoerder van de 'Verband Süddeutscher Spargel- und Erdbeeranbauer e.V.' (VSSE) en organisator van het beursduo.

Ook gelden de bekende infectiebeschermingsvoorschriften zoals de 1,5 meter afstandsregel en het dragen van mondkapjes in gesloten ruimtes wanneer de minimale afstand niet gegarandeerd kan worden. Voor de bezoekers is een onlineregistratie voorafgaand aan het beursduo verplicht. Verder worden de looppaden in de beurshallen minimaal drie meter breed gemaakt.

Daarnaast heeft expoSE dit jaar haar vijfentwintigjarig en expoDirekt haar tienjarig jubileum. Vanwege corona wordt dit niet gevierd, maar alle vakbezoekers onder de 25 jaar krijgen ter ere van het jubileum wel gratis toegang tot het beursduo.

Meer informatie is te vinden op: www.expo-se.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven