Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gerold Wilms, bekuplast, Duitsland:

"Harde transportkratten zijn nog steeds een integraal onderdeel van de toeleveringsketen"

Bij secundaire verpakkingen en transportverpakkingen wordt tegenwoordig vaak gedacht aan scharnierende boxen, zoals die in de gangbare poolsystemen worden gebruikt. "Toch hebben ook harde groenten- en fruitkratten nog steeds bestaansrecht," zegt Gerold Wilms van bekuplast.

"Dit type krat bestaat al 25 jaar, destijds werden ze ook gebruikt door leveranciers van poolsystemen zoals Euro Pool System. Maar ook vandaag de dag worden er bij ons jaarlijks talloze vrachtwagenladingen harde kratten besteld," zegt Wilms.

bekuplast op de Fruit Logistica 2020, vertegenwoordigd door Jana Musam, Lars Lübbermann, Jürgen Schulz en Gerold Wilms

De voortdurende populariteit van de kratten komt voor Wilms en zijn collega's bij de krattenfabrikant uit Ringe niet als een verrassing: "Dankzij hun stabiliteit en robuustheid kunnen de kratten ook in het veld als oogstkist worden gebruikt en zijn ze uiterst stabiel. Ze zijn bijna onverwoestbaar; er zijn zelfs modellen uit de eerste jaren van de productie op de markt."

De kratten zijn met name geschikt voor korte afzetkanalen: "Dit type transportmiddel is ideaal voor telers met een eigen goederendistributie of directe levering aan de groothandelsmarkten. De behandeling kan niet eenvoudiger en de krat kan ook direct worden gebruikt voor de presentatie van de goederen". Dankzij de korte afstanden tussen de teler en de groothandelsmarkt of de coöperatie is de volumereductie van de retourvracht minder groot en is de harde krat dus een kostenefficiënt alternatief.

"Natuurlijk zijn de harde kratten ook gemaakt van voedselveilig polyethyleen (HDPE) en dus geschikt om zonder beperkingen in contact te komen met voedsel," bevestigt Wilms.

De harde kratten zullen dus niet zo snel van de markt verdwijnen: "Op de groothandels- en weekmarkten, bij de teler en in vele andere gebieden van de AGF-keten zullen onze harde kratten onmisbaar blijven," besluit Wilms.

Voor meer informatie:
Gerold Wilms
bekuplast GmbH
Industriestraße 1
49824 Ringe
Duitsland
+49 5944 9333 43
Mobiel +49 1739223533
g.wilms@bekuplast.com
www.bekuplast.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven