Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Vierde kwartaal willen we omzet hebben verdubbeld"

Nature Green (NG) breidt de teelt van biologische exotische paddenstoelen uit nu de vraag naar deze producten overal in Europa toeneemt. Volgens de exporteur zijn de onderhandelingen voor volgend seizoen nu al begonnen. Dit zal het eerste seizoen zijn dat het bedrijf voor 100% biologisch gecertificeerd is. 

Om de Europese vraag naar biologische paddenstoelen bij te kunnen benen, is de Oekraïense paddenstoelenexporteur Nature Green begonnen met het opschalen van de teelt. De bouw van een tweede teeltfaciliteit verloopt vlot en het gebouw zal binnenkort in gebruik kunnen worden genomen. Daarnaast werken de marketing- en verkoopteams samen aan de uitbreiding van het bestaande aanbod," vertelt Vicenzo Salento, salesmanager voor de EU bij Nature Green. "Onze klanten vragen nu al om te onderhandelen en plannen voor volgend seizoen en we werken nauw met hen samen om ons aanbod te vernieuwen."

“We zijn hier nog mee bezig omdat we zo goed mogelijk in willen spelen op de markttrends. Ik kan al wel zeggen dat Nature Green naast premium Shiitake ook paddenstoelen zoals Shimeji, Pruikzwam/Pom-Pom en Enokitake aan zal kunnen bieden. Al deze paddenstoelen worden 100% biologisch geteeld," zegt Christina Pita, marketingmanager voor de EU bij Nature Green. "Het toevoegen van andere exotische soorten zal ons in staat stellen om het Nature Green-merk wereldwijd te ontwikkelen."

De bestaande teeltfaciliteit van Nature Green levert maandelijks een output van zo'n 12 tot 14 ton paddenstoelen op. Volgens Salento is het doel van het bedrijf om deze output tegen het einde van dit jaar te verdubbelen. "Tegen het vierde kwartaal van 2020 zullen we maandelijks zo'n 24 ton premium biologische paddenstoelen kunnen oogsten. Nature Green zal dan werk bieden aan 75 medewerkers, die mogelijkheden hebben om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Dankzij de inzet van onze werknemers zijn we uitgegroeid tot een gevestigde leverancier van exotische paddenstoelen op de EU-markt. Het is onze doelstelling om de naamsbekendheid van ons merk  te vergroten en een reputatie als betrouwbare zakenpartner op te bouwen."

“Vanaf het moment dat de pandemie uitbrak, hanteert NG zeer strikte hygiënevoorschriften in haar teeltfaciliteit en de gehele toeleveringsketen om de veiligheid van haar producten te garanderen. Deze voorschriften zullen blijven gelden, ook als ze niet langer noodzakelijk zijn. NG neemt het telen van premium biologische paddenstoelen erg serieus. We zijn trots dat we onszelf marktleider mogen noemen op het gebied van productkwaliteit en dienstverlening. Deze kernwaarden komen in elk aspect van ons bedrijf terug, van de productiemedewerkers tot aan de directie, en zorgen ervoor dat Nature Green de toekomst zonnig tegemoet kan zien," zegt Salento tot slot. 

Voor meer informatie: 
Vincenzo Salento
Nature Green
Email: Info@naturegreen.eu 
www.naturegreen.eu 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven