Henk van der Meij en Ad Toet, Hars&Hagebauer:

"Ondanks beperkt aanbod geen schokkende prijzen voor mango's en avocado's"

Tholen - Ondanks een beperkt aanbod is de mangomarkt momenteel niet heet te noemen. "De vraag is erg rustig. Zou die er wel zijn, dan zou er snel een tekort aan mango's ontstaan, maar dat is nu niet het geval. De prijzen liggen op een stabiel niveau", constateert Henk van der Meij van Hars&Hagebauer.

Het mango-aanbod komt hoofdzakelijk uit Brazilië, aangevuld met Israëlische mango's die hun weg veelal rechtstreeks naar de diverse landen vinden. "De kwaliteit van de Braziliaanse mango's is niet optimaal, als gevolg van de overvloedige regenval eerder dit jaar", vertelt de importeur. "Sommige mensen verwachten dat Peru eerder mango's zal sturen, maar die informatie is niet eenduidig. De algehele verwachting is dat in week 45 de eerste volumes voor zeevracht worden verstuurd en die zullen eind november aankomen."

De avocadomarkt is volgens zijn collega Ad Toet opgeleefd ten opzichte van een aantal weken geleden. "De markt heeft aardig op zijn gat gelegen. Toch vind ik gezien het beschikbare volume, dat aanzienlijk lager ligt, de prijzen nog altijd niet geweldig. Peru zit in de staart van het seizoen en stuurt aanzienlijk minder, terwijl ook in Colombia de meeste gebieden zijn geoogst. Een alternatief vormen de Chileense avocado's. Deze zijn later op de markt, maar niet met de juiste - kleine - maten die beperkt beschikbaar zijn."

"Ook van Mexico, dat traditiegetrouw vooral avocado's naar de Verenigde Staten exporteert maar de laatste maanden zich meer focust op Europa, is het beeld niet helder wat ze precies gaan sturen", vervolgt Ad. "Wel is de afgelopen maanden opnieuw gebleken dat er ook momenten zijn dat er teveel avocado's op de markt zijn ondanks de groei die de categorie doormaakt. Zeker wanneer Peru en Zuid-Afrika een on year hebben en er ander zomerfruit op de markt is, blijkt het aanbod toch groter dan er geconsumeerd wordt.'

Voor meer informatie:
Henk van der Meij / Ad Toet
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
ad@harshagebauer.nl
www.themangospecialist.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven