Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Laatste plekken voor forum over inhoudsstoffen op 23 augustus

23 augustus is er een bijzondere eerste verkenning rond de inhoudsstoffen in de groente- en zachtfruitgewassen. Kunnen die stoffen een rol gaan spelen in de toekomstige marketing, en waarom doen we mee aan het manifest gezonde voeding? Aan het woord komen o.a. Rob Baan van Koppert Cress en Ton Janssen van Tasty Tom.
 
De bijeenkomst vindt plaats in de openlucht bij streekmuseum de Locht in Horst-Melderslo. Op de ongebruikelijke manier buiten en rondom het mooie glastuinbouwpaviljoen op de Locht kunnen we op een veilige manier een grotere ledenbijeenkomst houden, aldus de organisatie.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan hier.

Eerste verkenning
Door persoonlijke diëten en zogenaamd personalised-food kunnen vers en goed afgerijpte groenten en fruit bijdragen aan de persoonlijke gezondheid van consumenten. Dat heeft tevens een belangrijk preventie-aspect. De vraag uit de markt is een opstap naar een nieuwe mogelijk thema in onze belangenbehartiging rond gezondheid en geluk. Daartoe is de forum-discussie een eerste verkenning. We zien ook dat in de Brusselse EU klimaatplannen nadrukkelijk greening the city en de binnen ruimte worden genoemd om uit te werken in het aspect “geluk, welbevinden en luchtkwaliteit”.

Sjaak van der Tak geeft om 10 uur de aftrap voor het forum, gespreksleider is Saskia Goetgeluk. In het forum nemen Rob Baan, Ton Janssen en Alie de Boer. deel Alie de Boer is lid van de onderzoeksgroep op de brightlandcampus in Venlo van Universiteit Maastricht die de relatie tussen voedsel en gezondheidspreventie onderzoekt. Zij is gespecialiseerd in de claims die je in marketing mag uiten. Vers is gezond is heel algemeen, maar hoe ver mag je inmiddels gaan? Geeft het kansen in onze toekomstige marketing?

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven