Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De markt kijkt uit naar de komst van Spaanse mango's in week 36

"Door de daling van de avocadoprijzen is de vraag toegenomen"

Het Spaanse mangoseizoen staat op het punt te beginnen in de streek Axarquía in de provincie Malaga. De pluk van de Osteen-mango, het meest geplante ras, zal naar verwachting begin september van start gaan.

"Importmango's hebben hoge prijzen gehaald, zodat de Europese markt al reikhalzend uitkijkt naar de komst van het Spaanse product. Dat heeft een streepje voor vanwege de nabijheid en de kwaliteit", zegt Álvaro Martínez, manager van Axarfruit, die momenteel Palmer-mango's uit Brazilië op de markt brengt. Het bedrijf teelt en zet ook biologische avocado’s en citroenen af.

“In week 36 starten we met de afzet van onze biologische Osteen-mango, iets later dan normaal, maar de kwaliteit is uitstekend en er zijn voldoende volumes. De subtropische sector in Malaga is zich er steeds meer van bewust dat het seizoen pas in september mag beginnen, wanneer het fruit voldoende rijp is. De grootste troef van de Spaanse mango op de Europese markten is zijn kwaliteit. Dat mogen we nooit uit het oog verliezen”, benadrukt Álvaro Martínez.

Hoge vraag naar avocado's door lagere prijzen
Volgens de manager van Axarfruit is de zomerafzet van avocado’s niet slecht verlopen aangezien de vraag vrij hoog was. “Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie is de vraag waanzinnig geweest en werden we overstelpt met bestellingen. Daarna daalden de prijzen met de komst van grote volumes avocado's uit Peru, dat minder naar de Verenigde Staten zond door de ruime aanvoer aldaar uit Californië en Mexico. Die prijsdaling gaf de vraag een duwtje in de rug, zodat die op een nieuwe recordhoogte kwam. Elk jaar blijft de consumptie van avocado's toenemen. Nu gaan de volumes uit Peru weer langzaam naar beneden en herstellen de prijzen zich. Colombia brengt momenteel nog niet zoveel op de markt. Die aanvoer zal pas vanaf september weer op peil komen, wanneer ook de export vanuit Mexico naar Europa van start gaat."

“Van de producten waarmee we werken, zit de citroen in het rustigste vaarwater en zijn de prijzen het laagst”, voegt de exporteur toe. "Italië sloot z’n grenzen tijdens de ergste maanden van de pandemie, waardoor de Italiaanse aanvoer pas later op de markt kwam. Maar toen was het ook alweer tijd voor citroenen uit Argentinië en Zuid-Afrika, dat dit jaar z’n export naar Europa overigens aanzienlijk heeft uitgebreid.”

 
 
 
Voor meer informatie:
Álvaro Martínez
Axarfruit
Polígono industrial Carvajal s/n, 
29718 Benamargosa (Malaga) - Spanje
Mob: +34 656 647 475
Tel: +34 952 549 562
alvaro@axarfruit.es
www.axarfruit.com

Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven