Mike Looije, Yex:

"Hete markt voor granaatappelen maar aanvoer zal nu snel toenemen"

Tholen - Waar sommige exoten in de zomer nog weleens een dipje kennen, is dat in de granaatappelmarkt niet het geval. "De granaatappels worden steeds populairder. In zo'n warme zomer worden de pitjes ook veel gebruikt in de salade en yoghurt. De consument is steeds beter op de hoogte van de gezonde eigenschappen van de granaatappels. De afzet loopt als een trein", constateert Mike Looije van Yex.

Momenteel hebben we te maken met een relatief schaarse markt met hoge prijzen en weinig aanbod. Dat was helemaal zo aan het begin van de zomer, omdat Peru veel minder stuurde dan verwacht. Hierdoor liepen de prijzen wel op tot 18 à 19 euro per doos, dus dat was ongekend. Inmiddels komt het seizoen vanuit Egypte, Spanje en Israël op gang. Hierdoor zal de beschikbaarheid gaan toenemen en zullen de prijzen de komende weken wel wat gaan zakken", verwacht Mike.

"Vanwege feestdagen in Egypte slaan zij deze week over met binnenkomsten. Hierdoor is het deze week vooral Spanje en Israël wat je ziet. Aanstaand weekend komen de eerste Egyptische granaatappelen van de variëteit 116 binnen. Dit is de voorloper van de bekende Wonderful variëteit. Ook de Spaanse granaatappels komen er snel bij en uit Israël komt de eerste 'boothandel' na de luchtvracht beschikbaar. Dan zal de handel ook weer wat meer betaalbaar worden", verwacht de productmanager.

"Doordat het beschikbare volume momenteel nog laag is, is het lastig om voldoende granaatappelen binnen te krijgen. Hierdoor zie je momenteel heel veel verschillende variëteiten in de markt. Voor de consument dus zaak om goed op te letten wat hij koopt, want de ene granaatappel is de andere niet en de kwaliteit zal per winkel behoorlijk verschillen."

Voor meer informatie:
Mike Looije
Yex
Tel: 0174 214 541
m.looije@yex.nl 
www.yex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven