Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Thomas Weber, ATS-Tanner Banding Systems:

"Onze klanten zijn zeer vindingrijk als het gaat om slimme en innovatieve banderolleeroplossingen"

De verpakkingsindustrie is voortdurend op zoek naar creatieve en slimme innovaties. Verpakkingen voor verse levensmiddelen hadden lange tijd vooral een pragmatisch doel, zoals bescherming, etikettering en een marketingaspect, maar vandaag de dag staat duurzaamheid meer voorop dan ooit. Hoe kunnen we aan de basiseisen voor verpakkingen voldoen en tegelijkertijd zo min mogelijk materialen gebruiken? Het Zwitserse bedrijf ATS-Tanner Banding Systems AG is gespecialiseerd in banderolleermachines en levert deze aan klanten over de hele wereld. "De verpakking van de toekomst," zo stelde Thomas Weber, content manager van het bedrijf, in een interview.

Combinatieoplossingen
De klassieke manier om aan banderollen te denken is het bundelen van langwerpige producten zoals selderij of rabarber. "Maar ze zijn veel veelzijdiger," legt Weber uit. "Combinatieoplossingen komen steeds vaker voor. Zo zijn er klanten die kiwi's, limes of citroenen in langwerpige trays verpakken en banderolleren. Overigens worden deze trays steeds vaker gemaakt van composteerbaar materiaal zoals palmbladeren of suikerriet. Oplossingen waarbij de banderol bovendien de functie van een handvat overneemt, bestaan ook al. Gelukkig zijn onze klanten zelf ook zeer vindingrijk als het gaat om nieuwe en innovatieve banderolleeroplossingen in plaats van dure combinaties van folie, lijm, tape en etiketten."

Minder voedselverspilling: plantaardige en eetbare beschermlaag
Een andere interessante en zeer actuele combinatiemogelijkheid: een extra plantaardige en eetbare laag die ervoor zorgt dat groenten en fruit langer meegaan plus banderollen die de merknaam, huisstijl en de rol van informatiedrager overnemen in plaats van stickers. De beschermhoes van plantaardig materiaal van Apeel Sciences in Californië wordt bijvoorbeeld al in verschillende landen met succes gebruikt, en in andere landen wordt hij door grote retailers getest. De eetbare, reuk- en smaakloze beschermlaag zorgt ervoor dat groenten en fruit langer houdbaar zijn en dus minder voedselverspilling veroorzaken. Specifieke toepassingen zijn onder andere behandelde ananassen, meloenen en pompoenen, maar ook kiwi's, tomaten, perziken of abrikozen.

Links: Meloen in beschermlaag en banderol

Van gehuurde stand-alone machine tot volautomatische sorteer- en verpakkingslijnen
De automatisering van processen is niet te stoppen in tijden van krapte op de arbeidsmarkt en wordt nu nog meer gestimuleerd door de coronapandemie. "Groenten- en fruitproducenten met beheersbare hoeveelheden zijn vaak afhankelijk van banderolleermachines die door één medewerker worden bediend. Deze machines werken op zichzelf. Ze worden geleverd, aangesloten en in gebruik genomen."

Er is echter ook de mogelijkheid van automatische toevoer via een transportband. De machine zorgt dan tegelijkertijd voor de uitlijning, het banderolleren en het bedrukken (klik hier voor meer informatie). Het banderolleren kan ook worden geïntegreerd in volautomatische productielijnen en is daarom perfect geschikt voor kleine en grote spelers in de groenten- en fruitindustrie. Onze banderolleermachines worden wereldwijd gebruikt in volautomatische lijnen van Maf Roda Agrobotic voor het banderolleren van o.a. appelen."

Het beursteam van ATS-Tanner Banding Systems op de Fruit Logistica 2020.

Voor meer informatie:
Thomas Weber
ATS-Tanner Banding Systems AG
Poststrasse 30, CH-6300 Zug
Zwitserland
+41 56 676 67 14
t.weber@ats-tanner.ch
www.ats-tanner.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven