Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Leon de Winter gebruikt Sunlite aardappelen voor zijn koolhydraatarme frites

In Nederland zijn koolhydraatarme frites ontwikkeld die veel gezonder  zijn dan traditionele frites. Nadat schrijver Leon de Winter van zijn arts te horen had gekregen dat hij frites voortaan beter kon laten staan, besloot hij op zoek te gaan naar een koolhydraatarme variant. Hij kreeg hierbij hulp van zijn neef, León Eisman, die tevens cardioloog is. 

De twee gingen op onderzoek uit en ontdekten dat de Nederlandse aardappelveredelaar HZPC internationaal bekend staat om zijn koolhydraatarme aardappelrassen. HZPC had een nieuwe lijn aardappelrassen geïntroduceerd met de naam Sunlite, die 30% minder calorieën bevatten dan andere aardappelrassen, van nature vetarm zijn en een laag gehalte aan suikers en zout hebben. 

Na wat uitproberen, werd er een oplossing gevonden. "Wanneer je een coating van zetmeel maakt dan kun je frites produceren die geschikt zijn voor bereiding in een airfryer. Deze kunnen vetarm worden bereid met een heerlijk krokant resultaat," zegt Gerard Backx, directeur van HZPC. 

"De gecoate frites waren goudbruin gebakken en roken hetzelfde als gewone frites. Ze waren krokant van buiten en zacht van binnen en smaakten heerlijk," zegt Backx. Omdat de frites gemaakt waren van Sunlite-aardappelen bevatten ze ook nog eens 30% minder calorieën, waren ze van nature vetarm en laag in suikers en zout, waardoor ze prima in het verantwoorde voedingspatroon van De Winter pasten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven