McCrum opent nieuwe Amerikaanse aardappelverwerkingsfabriek

De familie McCrum uit Aroostook County in Maine heeft al zes generaties een teeltbedrijf. In 2004 begonnen ze hun eigen aardappelen te bewerken, nadat ze Penobscot Frozen Foods in Belfast (Maine) overnamen. Hiermee werden ze een van de grootste leveranciers van aardappelproducten in Noord-Amerika. Naarmate hun bedrijf groeide was het openen van een bewerkingsfaciliteit voor gefrituurde aardappelproducten een logische volgende stap.

De nieuwe fabriek in Washburn begon in juni 2020 te draaien en heeft contracten voor meer dan een miljoen cwt aardappelen. Deze faciliteit is geschikt om jaarlijks een aanzienlijk percentage van de aardappeloogst in Maine te bewerken.

Dayna McCrum: "Veel bewerkers werken samen met honderden telers uit de wijde omgeving. Omdat wij onze eigen aardappelen telen en samenwerken met een groep geselecteerde telers kunnen wij de beste producten garanderen. Door ons assortiment uit te breiden met frites voegen we waarde toe voor onze consumenten en voor de mensen die in Maine van de aardappelsector afhankelijk zijn."

Volgens potatonewstoday.com, kon McCrums de nieuwe productiefaciliteit openen doordat ze al decennia lang de juiste bedrijfsbesluiten hebben genomen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven