Hogere omzet en winst voor Olam Group in eerste helft van 2020

Het internationale handelsbedrijf in agrarische grondstoffen Olam heeft in de eerste helft van 2020 een omzetstijging van 7% gerealiseerd tot omgerekend ruim 10,5 miljard dollar. De winst van de bedrijvengroep uit Singapore nam met 44% toe tot meer dan 205 miljoen euro.

Olam voerde in januari van dit jaar een grote structurele verandering binnen de organisatie door, waarbij het bedrijf werd opgesplitst in verschillende divisies. De activiteiten in cacao, noten en eetbare kruiden zijn ondergebracht in Olam Food Ingredients. De omzet van dit deel van het bedrijf groeide met 8,8%.

De grondstoffen die het concern levert aan afnemers in de voedingsindustrie en aan producenten van diervoeders vallen onder Olam Global Agri. Dit deel van het bedrijf kwam tot een groei in omzet van 8,4% in de eerste helft van 2020.

Nederland is sinds 1998 voor Olam een belangrijk Europees distributiepunt voor eetbare noten, specerijen en cacao. Rotterdam is het knooppunt voor noten en specerijen en Amsterdam voor cacao. 

Bron: Olam Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven