Garlico Company, Egypte:

"We verwachten dit seizoen een sterke vraag naar zowel mango's als granaatappelen"

In Egypte zal het exportseizoen van mango's en granaatappelen weldra aanvangen. Eén exporteur verwacht dat dit seizoen hem volop mogelijkheden zal bieden om zijn export op te schalen, omdat de vraag sterker is dan ooit nu er een einde aan de lockdowns is gekomen. 

Mohamed Shaaban, commercieel directeur van Garlico Company, kijkt uit naar het mango- en granaatappelseizoen in zijn land, omdat hij rekent op een sterke vraag. "Egypte heeft een goede mango- en granaatappeloogst. Het mangoseizoen begon in augustus en duurt nog tot december, en Egyptische granaatappelen, waarvan het seizoen eveneens tot december duurt, zullen vanaf 15 augustus geëxporteerd worden. De prijzen vormen de grootste uitdaging. We streven naar competitieve prijzen, zodat we kunnen concurreren met Pakistan, India en Turkije. Gelukkig is de vraag naar Egyptisch fruit in in Europa, Arabische landen en Canada zeer goed."

De toegenomen vraag kan deels toegeschreven worden aan de heropening van bepaalde sectoren, waaronder de horeca. "Nadat de Europese markt de afgelopen maanden werd geraakt door Covid-19 zien we nu een sterke vraag naar fruit op internationale markten.  Restaurants en hotels gaan weer open, evenals voedselverwerkende fabrieken. We verwachten dan ook dat de vraag dit seizoen sterk zal zijn voor zowel mango's als granaatappelen."

"Ons bedrijf beheert verschillende granaatappel- en mangoteeltbedrijven in Egypte en dat betekent dat we jaarlijks grote hoeveelheden fruit exporteren. We beschikken over voldoende capaciteit om wekelijks zowel 200 tot 300 ton granaatappelen als mango's te verwerken en te verladen," vervolgt Shaaban. 

Om het potentieel van Egyptisch fruit dit seizoen maximaal te benutten, is Shaaban van plan om de export op te schalen. "Onze belangrijkste markten zijn de VS, Canada, Rusland, Italië, Nederland, Griekenland, Roemenië, het VK en vele andere landen in Europa. Daarnaast zien we ook de vraag uit Arabische landen, zoals Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten, groeien. We exporteren ook naar Australië, een voor ons vrij belangrijke markt. Dit seizoen richten we ons echter vooral op het uitbreiden van de export naar het VK en Italië."

“Nu de orders snel binnen zullen komen, raden we klanten die zeker willen zijn van goede aantallen aan om al in augustus contact met ons op te nemen. We beschikken weliswaar over meerdere pakstations en koelhuizen maar onze voorraden zijn niet onbeperkt, wacht dus niet te lang!" zegt Shabaan tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mohamed Shaaban
Garlico Company
WhatsApp: +201113095812
m.sh.exporting@gmail.com 
mohamed.shaaban@garlico-eg.com 
Website


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven