Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Focus op activiteiten die waarde toevoegen"

Dagelijkse leiding Cool Control in handen van Barry en Robert Mulder

Tholen - Vanaf dit jaar hebben Robert en Barry Mulder de aandelen in Cool Control overgenomen van vader Rob, die in december zijn 65 jarige verjaardag vierde. Overigens blijft Rob nog wel volop binnen het koelbedrijf actief. "We kunnen zijn 45-jarige ervaring in de AGF-branche nog veel te goed gebruiken. Hij zal wat minder actief zijn in de dagelijkse handel, maar wel op de achtergrond blijven opereren", zegt Robert.


Barry en Robert Mulder

Beide broers zijn inmiddels al meerdere jaren binnen Cool Control actief. Robert is al sinds 1998 in vaste dienst en Barry volgde in 2007 na eerst ervaring opgedaan te hebben in de logistiek bij C. Vreugdenhil Transport. De taakverdeling tussen de broers is helder. Robert houdt zich bezig met commercie en personeelszaken, terwijl Barry verantwoordelijk is voor de logistiek en dagelijkse planning. "We zijn echt een platte organisatie. Zo nodig springen de jongens van kantoor even bij in de loods. Bewust zitten Robert en ik ook allebei op een andere vestiging om er 'bovenop' te zitten", vertelt Barry.



De broers hebben een duidelijke toekomstvisie voor ogen. "We willen meer zijn dan alleen een koelhuis. De vraag van klanten wordt specifieker en daar spelen we graag op in met activiteiten die waarde toevoegen. Je moet dan denken aan het rijpen en verpakken van fruit. Ik hoop dat we over vijf jaar niet groter zijn geworden, maar wel meer onderscheid kunnen bieden", zegt Robert. "We hebben momenteel een groot team uitzendkrachten die fruit verpakken, aangestuurd door ervaren kwaliteitsmensen. Kwaliteitscontrole in de keten is essentieel. Klanten moeten ervan op aan kunnen dat er aan de andere kant van de aardbol specialisten rondlopen die het fruit goed kunnen beoordelen. We zijn tenslotte de oren en ogen van onze klanten."



In 2007 realiseerde Cool Control de nieuwbouw op businesspark Honderdland van een pand met ruimte voor 3.600 pallets in vijftien apart te controleren cellen. Jarenlang werd deze vestiging gecombineerd met de koelopslag in het pand van het nabijgelegen C. Vreugdenhil Transport / Van Dongen Westland. Vorig jaar werd deze oude locatie afgestoten en overgebracht in een nieuw pand. "We kunnen voor onze klanten voor elk type fruit een ideale koeltemperatuur realiseren. Via ons netwerk van vaste vervoerders zijn de lijnen kort om fruit op te halen in de havens of naar het achterland te transporteren", somt Barry op.



"We plukken wel degelijk onze vruchten uit deze topregio", beaamt Robert. "We kunnen vanaf hier elk land tot 1.500 kilometer dagelijks in groupage beleveren. Dat kan nergens anders vandaan." De concurrentie in koeling is volgens de broers de laatste jaren fors toegenomen. "Door de containerisatie en nieuwe technologische ontwikkelingen wordt de import van exotisch fruit steeds eenvoudiger. Peruaanse asperges kwamen tien jaar terug via luchtvracht binnen. Nu worden ze via containers vervoerd met een transittijd van ongeveer 25 dagen. De producten worden dan ook een stuk massaler verstuurd per containers. Een stuk goedkoper met nagenoeg dezelfde kwaliteit. En die volumetoename zie je ook terug in de supermarkten."



"Je ziet nu dat er veel meer op prijs wordt geconcurreerd dan een aantal jaar geleden. Daarom focussen wij ons op het bieden van toegevoegde waarde, waardoor we ons kunnen onderscheiden", vervolgt Barry. "We krijgen het vertrouwen van onze klanten over hun product en daarom besteden we buitengewoon veel aandacht aan de producten, van het voortraject tot het natransport. We hebben hier inmiddels 55 mensen in vaste dienst en gemiddeld nog zo'n vijftien tot dertig uitzendkrachten lopen."

Veranderingen in handelsstromen en opkomende economieƫn hebben ook voor Cool Control zijn weerslag. "Tien jaar geleden kregen we veel meer Braziliaanse mango's binnen. Voor Chili en Peru geldt deze daling nog niet, maar er wordt wel steeds meer direct naar landen als de VS en het Midden- en Verre Oosten geƫxporteerd. Dat zullen we op termijn steeds meer gaan merken. Anderzijds zijn met name de Oostbloklanden erg in opkomst", zegt Robert.

Klanten van Cool Control zijn de leveranciers van supermarkten, van importeurs tot exporteurs. "Ik geloof niet zo in ketenverkorting. Elke partij heeft zijn plekje in de keten. Uiteindelijk hoop je dat iedereen wat verdient. Wanneer je klant geld verdient, word je van alles gegund", besluiten de broers. "We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Graag ontmoeten we onze relaties komende maand op de Fruit Logistica (Hal 1.2, D-06).



Voor meer informatie:
Robert Mulder
Cool Control
Honderdland 90
2676 LS Maasdijk
T: 0031-174-526360
F: 0031-174-526361
E: info@coolcontrol.nl
W: www.coolcontrol.nl