HMM Gdansk komt op 14 augustus aan in Antwerpen

Port of Antwerp verwelkomt tweede grootste containerschip ooit

De HMM Gdansk is een zusterschip van de HMM Algeciras, de zeereus die in juni voor nieuwe records zorgde in de haven van Antwerpen. Met 23.964 teu is de HMM Gdansk het tweede grootste containerschip ooit in de haven van Antwerpen.

Verwachte aankomst van het schip, dat vanuit Hamburg komt, is 14 augustus om 05:00 uur, waarna het richting Noordzeeterminal geloodst zal worden om daar rond de vroege middag (11/12u) aan te meren. Op 16 augustus 's ochtends vroeg vertrekt het schip naar het Verenigd Koninkrijk.

"Zulke recordaanlopen spreken tot de verbeelding. Ze tonen aan dat Port of Antwerp de grootste containerschepen kan blijven ontvangen. Onze recente halfjaarcijfers bevestigen dat de containeroverslag, ondanks geschrapte afvaarten omwille van de coronacrisis, vrij stabiel blijft met een lichte stijging van +0,4% in teu ten opzichte van januari-juni 2019", zegt havenschepen Annick De Ridder.

"We verwachten geen massa’s kijklustigen, maar alle havenliefhebbers en shipspotters kunnen vanaf de kade mooie foto’s maken. Omwille van het coronavirus organiseren we deze keer geen publieksevent," besluit woordvoerster Barbara Janssens.

Bron: Port of Antwerp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven