Food and Agriculture Organization van de VN

Een overzicht van de mondiale aardappelstatistieken

De belangrijkste autoriteit op het gebied van wereldwijde aardappelstatistieken is de Voedings- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Deze organisatie onderhoudt een database over veel verschillende gewassen, genaamd FAOSTAT. Ze biedt gratis toegang tot voeding- en tuinbouwgegevens voor meer dan 245 landen en gebieden en bestrijkt alle regionale groeperingen van de FAO van 1961 tot het meest recente jaar dat beschikbaar is.

FAOSTAT biedt een krachtige zoekfunctie die gebruikt kan worden om gegevens over een gekozen gewas te verkrijgen, hoewel de resultaten tot op zekere hoogte misschien overweldigend kunnen zijn.

Potatonewstoday.com haalt gegevens op over de aardappelteelt met betrekking tot "teelt" en "geoogst areaal" en presenteert de resultaten in de onderstaande tabellen (voor 130 landen waar aardappelen worden geteeld). De meest recente FAOSTAT-gegevens die beschikbaar zijn, hebben betrekking op 2018.

Lezers kunnen natuurlijk de FAOSTAT website bezoeken en hun eigen zoekopdrachten in de database invoeren - de Engelse versie kan hier worden geraadpleegd: http://www.fao.org/faostat/en/#data

Klik hier om de lijsten te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven