Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BioBag World Australia

Nieuw ontwikkelde bio-folie antwoord op consumentenvraag naar plasticvrije AGF-verpakkingen

BioBag World Australia heeft in samenwerking met een aantal supermarktketens een composteerbare krimpolie ontwikkeld, die nu gebruikt wordt voor het verpakken van groenten en fruit.

De biologische wikkelverpakking werd in eerste instantie gebruikt voor het verpakken van de komkommers van retailketen Drakes Supermarkets en kwam tot stand in samenwerking met AGF-verpakker IG Fresh Produce. 

De folie van bioplastics wordt gemaakt van het composteerbare Mater-Bi hars van Novamont, waarvoor plantaardige bestanddelen en GGO-vrij gemodificeerd maïszetmeel wordt gebruikt. 

"Het kostte ons ongeveer een maand om de eerste foliewikkel te ontwikkelen en deze versie was aanvankelijk alleen industrieel composteerbaar. Vervolgens gingen we nog een stapje verder en ontwikkelden we een versie die thuis gecomposteerd kan worden," vertelt directeur Scott Morton. Het in Adelaide gevestigde bedrijf is de Australische vestiging van BioBag World, waarvan het hoofdkantoor in Noorwegen is gevestigd. 

Volgens het overheidsadviesorgaan Green Industries groeide de productie van plastic van 15 mln ton in 1964 naar 311 mln ton in 2014. Green Industries verwacht dat de hoeveelheid plasticafval de komende 20 jaar nog zal verdubbelen. 

Bron: plasticsinpackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven