Lummense aardbeien- en kiwibessenteler krijgt politicus Coenegrachts op stage

Op donderdag 13 augustus ging Vlaams Parlementslid Steven Coenegrachts op stage bij de Limburgse kiwibessen- en aardbeientelers Gert Reijnders en Inge Zeeuws. Hij deed dat op uitnodiging van Boerenbond. Binnen de commissies van het Vlaams Parlement is Steven vast lid voor de commissies Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid, Cultuur, Jeugd, Sport en Media en Wonen en Onroerend Erfgoed. 

Vorig jaar kregen de telers ook al koningin Mathilde op bezoek in Lummen. Bekijk dat bezoek hier terug.

Buitenkans
Boerenbond wil met deze stages land- en tuinbouwers en politici dichter bij elkaar brengen. Tijdens de Boerenbond-zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een blik achter de schermen van deze bedrijven te werpen en er zelf de handen uit de mouwen te steken. Het is bovendien een mooie gelegenheid om met de bedrijfsleider te praten over diverse thema’s. Hoe ziet een dag op een tuinbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen? Tegen welke obstakels botsen land- en tuinbouwers? 

“Steven Coenegrachts heeft door zijn functie in het Vlaams Parlement frequent te maken met dossiers die een directe impact hebben op onze land- en tuinbouwbedrijven”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Het is dan ook een buitenkans om hem via een zeer praktische zomerstage te laten ervaren hoe het werk op de hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven eraan toegaat en wat de uitdagingen van onze bedrijfsleiders zijn.”  

Van tomaten naar aardbeien, kiwibessen en een automaat
Inge (1975) en Gert (1968) baten samen hun tuinbouwbedrijf uit. Gert werkte destijds bij Biobest, een bedrijf dat marktleider is in biologische systemen voor de land- en tuinbouw. In 1994 startten zij hun eigen bedrijf door een overname van een tomatenbedrijf. Inge – gedreven en op zoek naar nieuwe uitdagingen – begon in 2009 met een plantage van kiwibessen. Enkele jaren later stopten ze met het tomatenbedrijf en schakelden over naar aardbeiteelt in serre. In de streek staan ze ook bekend via de Linkertse Aardbei-automaat waar het hele jaar verse aardbeien te verkrijgen zijn.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven